Wpis z mikrobloga

Mirki ma ktoś doświadczenie w oklejaniu moto? Chciałem zmienić kolor baku na czarny połysk oklejając go folią, jednak chciałbym zachować oryginalny stan lakieru i naklejek. Ma ktoś jakiś patent jak zabezpieczyć te naklejki, tak aby przy zrywaniu folii pozostały one na swoim miejscu? Naklejki sa na wierzchu, nie pod klarem i są dosc drogie jak na naklejki. Btw, mam pare rysek ktore chciałbym zatuszować, producent nie ma w ofercie lakieru zaprawkowego, nie podaje tez kodu lakieru. Czy da się dobrać taki lakier i wykonać nim zaprawki? Wydaje mi się że chyba się nie da bo trzeba byłoby przypolerowac zaprawkę - da się wogole później po takim czymś przywrócić miejscowo lakier do matu? Kolor to taka chyba satyna, tj. Jest matowy ale ma takie drobinki metaliczne #motoryzacja #lakiernictwo #motocykle #motomirko #naprawiajzwykopem #mechanikasamochodowa #samochody
Musztardowytygrys9 - Mirki ma ktoś doświadczenie w oklejaniu moto? Chciałem zmienić k...

źródło: IMG_0526

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Musztardowytygrys9: Odejdą raczej z folią jeśli nie są pod bezbarwnym. Jak chcesz wskazówki co do samego oklejania to pisz, trochę doświadczenia w tym mam, co do samych naklejek - byle sklep z naklejkami zrobi Ci takie na ploterze za kilka złotych sztuka jeżeli wyślesz im wektory :)
  • Odpowiedz
@Musztardowytygrys9 kolego jest jedna prosta metoda na zabezpieczenie tych naklejek i baku przed silnym klejem.
Idziesz do lakierniczego. Prosisz o puszkę lakieru bezbarwnego i malujesz nie przejmuj się jeśli boisz się że wyjdą jakieś kropki czy coś. Każdy lakier bezbarwny się poleruje. Czyli u ciebie spolerujesz lakier dopiero po odklejeniu tej zewnętrznej kolorowej folii.
Musisz nanieść kilka warstw lakieru. Jak zbiornik wyschnie to nakładasz kolejna warstwę i kolejną aż do wyczerpania
  • Odpowiedz