Aktywne Wpisy

annlupin +79
Cześć. Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny, z którą mógłby rozwijać się intelektualnie, ćwiczyć pamięć, myśleć, zadawać sobie pytania. Który jest fanatykiem myślenia, którego sensem życia jest ćwiczenie umysłu, myślenie, rozwój, nauka. Na pewno bardzo by mnie to cieszyło, gdybym widziała, że jest taka osoba, która też szuka takiej osoby drugiej - do ćwiczeń, do wspólnej korelacji. Wiadomo, rozwój jest czymś najfajniejszym, samemu jest trochę żmudnym ćwiczeniem, a z kimś z kim się
Nieszkodnik +8

Uprzedzając pytania:
- widełki płacowe, które zadeklarowałem, że chciałbym zarabiać były nawet trochę niższe niż te oferowane przez firmę
- w ogłoszeniu nie było podanych możliwych zarobków, a po wypełnieniu formularza i półgodzinnej rozmowie telefonicznej również nikt z własnej woli nie udzielił mi takiej informacji - więc sam spytałem; odpowiedź dostałem i po prostu przytaknąłem i przyjąłem to do wiadomości (na pewno nie byłem rozczarowany).
- na pytanie, co jest najważniejsze dla mnie w pracy odpowiadałem: "(...) żeby praca była ciekawa, rozwojowa, niemonotonna, żeby atmosfera w pracy była przyjemna, żeby ludzie byli przyjaźni, no i (dopiero na 3. pozycji to wymieniłem) żeby wypłata była <odpowiednia> - w końcu to jest główny cel pracy..."
Oprócz tego, co powyżej, temat pieniędzy nie był poruszany w ogóle.
#bekazhr #pracbaza #rekrutacja #pieniadze
źródło: obraz
PobierzNo cóż...po fakcie to ja też już wiem, co im się nie podobało xd. Natomiast wtedy miałem większą wiarę w ludzi i poczucie że nie muszę udawać idioty. Teraz widzę, że tym przypadku nie miałem racji :) . W dodatku temat pieniędzy nawet nie był wiodący - w ogóle. On był zaledwie wtrącony - myślałem że mogę mówić rzeczy oczywiste, czyli np. że ludzie pracują głównie