Wpis z mikrobloga

#przegryw prawda jest taka, że w ciągu kilku lat AI tak wystrzeli, że wszystkie te przytulne prace biurowe pójdą w las (wiem, bo pracuję przy budowie serwerowni i wiem ile się tego buduje w całej Europie) i w cenie będzie fach w ręku i robota fizyczna, a te wszystkie programisty i klikacze w konkuter pójdą w odstawkę, bo nie potrafi jeden z drugim młotka czy elektronarzędzia w ręku trzymać.
Dequstator - #przegryw prawda jest taka, że w ciągu kilku lat AI tak wystrzeli, że ws...

źródło: Naprasowanka-Termo-Naklejka-Odziez-Pepe-Frog-Meme

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dequstator: Jako prawnik potwierdzam - wrzucamy pisma w Gemini - podsumuj - stwórz petitum - uzupełnił uzasadnienie. Gdyby nie to, że fizycznie muszę odbierać telefony w pracy i spotykać się z klientami to pewnie dawno zostałbym wywalony z kancy. xD
  • Odpowiedz
@Dequstator Po tym co widać na rynku, to już poszły. Nie wiem, czy akurat AI się do tego przyczyniła, ale w 2025 roku ktoś tam na górze stwierdził, że zawodowi palacze e papierosów nie są mu niezbędni.
  • Odpowiedz
@Dequstator: nie będzie rewolucji, będzie ewolucja.
Przygłupy potrąca pracę.
Ogarniający i średni będą mieli więcej obowiązków, bo część ich pracy zrobi AI, a oni "tylko" będą nadzorować.
To tak jakby normalny pracownik miał pod sobą kilku studentów lub normalnych pracowników za których i tak bierze odpowiedzialność.
  • Odpowiedz
@Dequstator Tak samo ochroniarze nie będą potrzebni, bo wszystko będzie kontrolowane przez kamery z funkcja rozpoznawania twarzy. Także tagowi ochroniarze stracą robotę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dequstator: jako pracodawca częściowo potwierdzam: szukaliśmy SDRa i zanim udało się znaleźć odpowiednią osobę to cały proces, który był do ogarnięcia został ogarnięty automatyzacją z AI. Część pracy zostanie zautomatyzowana, ale zostaną w grze jednostki które potrafią korzystać z narzędzi opartych o AI
  • Odpowiedz