Wpis z mikrobloga

Odkąd od ziomeczków w robocie podłapałem apkę do generowania muzyki Suno, co raz podrzucałem im kawałki komentujące aktualne dramy z roboty. Zawsze były to jakieś tanie rapsy.

Z drugiej strony zawsze lubiłem sobie pisać jakieś wiersze i też po głowie chodziło mi napisanie piosenki. Główny problem był taki, że żeby usłyszeć również jak by ona brzmiała przydałaby się muzyka i wokal, a tu już problematycznie.
Więc usiadłem sobie w piąteczek i napisałem pierwszą w życiu pełną piosenkę. Nie użyłym do tego ani grama AI, by ta zrobiła za mnie całą resztę.

I tak oto chciałbym pochwalić się efektem, którym się, nieskromnie mówiąc, jaram xd

https://suno.com/s/gkgdv9rWtvr5yF3F

Prompt do stylu zrobiłem z pomocą ChataGPT aby stylistycznie wcelować się w muzykę indie rock z lat 80, tak dość luźno.

#suno #sunoai #tworczoscwlasna #chwalesie #erprekurat #muzyka #pisanie #tekstypiosenek
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hayabussa: Dobre rapsy komentujące robotę zawsze na propsie.

Ja od dobrego roku mam hobby polegające na tworzeniu takiej muzy - piszę teksty, bawię się generowaniem, a potem montowaniem całości, która na końcu ląduje na YT dla wtajemniczonych :D Zdecydowana większość kawałków wynika z chęci odreagowania, ale parę mam takich, które są napisane na poważnie i nie dotyczą roboty, a moich wewnętrznych przeżyć.

Jeśli masz ochotę się zapoznać z czymś poważniejszym
  • Odpowiedz
  • 1
Aa, nie kliknalem w pokaz wiecej bo mi zawinelo tresc na telefonie :D Spoko, muzycznie mi nie siedzi co prawda, ale tematyka tekstu faktycznie podobna - spoko ;)
  • Odpowiedz