Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, że w trybie solo jest teraz dużo więcej agresywnych graczy.

Wydaje mi się, że po prostu gracze stali się ostrożniejsi. Jeden gość nawet sam mi powiedział po zabiciu mnie, że woli nie ryzykować i nie oglądać się ciągle za plecy.

#arcraiders
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SgtPepper1942: taka gra zawsze będzie toksykow przyciągać, ma to wbudowane w gameplay. K---a nie wytrzymałem jak zabiłem leapera z 10hp żeby ostatni rdzen zdobyć do bencha. Wbiegam do domku żeby się podleczyć typ wbiega strzela do mnie z ferro i krzyczy k---a GG easy...
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942 umierasz jako bohater, albo żyjesz dostatecznie długo by zostać złoczyńcą. Tak zawsze jest w tego typu grach ¯_(ツ)_/¯ najpierw jest napływ nowych graczy, każdy friendly, a potem parę toksyków zabija ludzi tak po prostu. Gracz pada kilkanaście razy i sam zaczyna strzelać do każdego. Rośnie to wykładniczo i w końcu ciężko będzie trafić na kogoś friendly.

Polecam grać na mapach, które nie mają podbitego loota. Jak te tykające skrzynki, albo
  • Odpowiedz
dochodzisz do pewnego momentu ze oprocz pvp nie ma co robić ;)

@Julek85: szkoda, że potem lootujesz takiego ulepa i ma on stichera na 3lvlu, a czasem anvila na pierwszym. Pomijając tych z freeloadoutem gdzie w ogóle nie mają żadnego risk-reward. Tych to lepiej od razu odstrzelać, chyba, że nie ma się nic ciekawego w eq
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942: od 20 poziomu zbierasz matsy na ekspedycje, gdy juz uzbierasz to co 6 tygodni? Albo 8, nie pamietam, mozesz zresetowac swoj progres i zyskac Skill Pointy (max 5) szybszy exp, extra miejsca w stashu. Ale poki co nie ejst jasny ten system, nie wiadomo ile wartosci plecaka musisz miec aby te 5 pkt uzyskac, czy te bonusy sa na caly czas czy tylko na 1 cykl.

Ogolnie nie jest
  • Odpowiedz