Wpis z mikrobloga

Robię kolejne podejście do pieczenia pizzy w piekarniku. Teraz pizze dałem na blachę na najniższy poziom. Kamienia na razie nie mam ale rozważam zakup.

Dacie mi jakieś wskazówki ile piec i na jakiej funkcji? Mam do wyboru mieszy innymi grzałka góra dół, termoobieg, funkcja pizza (grzałka dolna + termoobieg + średnia moc grilla).

Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie które pomogą mi zrobić dzisiaj wieczorem dobrą pizze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#gotujzwykopem #pizza
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@concordxxx: ja ostatnio dałem piekarnik na pełną p---ę, funkcja grill góra, pizzę wkładałem dopiero jak zauważyłem że górna grzałka jest rozgrzana do czerwoności, pizza jak najwyżej
  • Odpowiedz
@concordxxx: Nie spali, dobrze się przypiecze i fajnie ranty lekko zabarwi na pożądany kolor jak w neopolitane. Ja miałem piekarnik na 285 stopni, czekałem na czerwoną grzałkę i tak około 5 minut, obserwowałem kolor właśnie ciasta, żeby się zrobił brązowy. Dałem na blaszce piekarnika, ale odwrócona do góry nogami. Jedyne co muszę następnym razem poprawić to zredukować wodę bo mi się przysłowiowa zupa na pizzy utworzyła. Niby odsaczylem mozzarellę, ale
  • Odpowiedz