Wpis z mikrobloga

Cześć Mirasy, potrzebuję się skonsultować z kimś kumatym - padło jak zawsze na Was ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kupiłem poleasingowego Hyundai Tucsona z 2021 roku (gwarancja producenta nadal obowiązuje - 5 lat do 07.2026). Od połowy września auto stoi unieruchomione w ASO, bo wymaga wymiany katalizatora. Od tamtej pory serwis cztery razy zmieniał termin dostawy części — najpierw miał być początek października, potem połowa października, później początek listopada, a teraz po kolejnej eskalacji podali termin dopiero na drugą połowę stycznia 2026. Jak widać żaden wcześniejszy termin nie został dotrzymany. Samochód przez większość czasu jest niesprawny, a gwarancja normalnie biegnie.

Dostałem auto zastępcze do końca naprawy i samo ASO zachowuje się w porządku biorąc pod uwagę cała sytuację, ale zależy mi na swoim aucie. Zbliża się zima, więc zaczynam się martwić o to, że auto stoi miesiącami na placu.

Poniżej fragment odpowiedzi, jaką dostałem od Hyundai Polska, klasyczne umywanie rąk bez konkretów:

„Według informacji od globalnego dostawcy części zamiennych, przewidywany termin dostawy niezbędnego elementu do Autoryzowanego Serwisu Hyundai to druga połowa stycznia 2026 r. Po jego otrzymaniu serwis przystąpi do dalszych prac. W przypadku części sprowadzanych z zagranicy czas realizacji może ulec wydłużeniu z powodów logistycznych. Firma dokłada starań, aby zapewnić dostępność części, jednak sporadycznie mogą wystąpić opóźnienia wynikające z ograniczonej dostępności na rynku.”

Czy ktoś miał podobną sytuację?
Co w takiej sprawie najlepiej zrobić — ponaglać, pisać do importera, korzystać z rękojmi wobec sprzedawcy, włączyć rzecznika praw konsumentów, czy poprowadzić to jakąś inną drogą?

#motoryzacja #samochody #hyundai
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zwierzy: no ale jakie są Twoje oczekiwania? czego chcesz?
przecież nie przyspieszysz wysyłki tego katalizatora, używkę mają wsadzić? zamiennik?

za samochód zastępczy zapłacą więcej niż za tego kata mimo, ze on pewnie kosztuje 10k

chcesz przedłużenia gwarancji? no to pisz do Hyundai Polska, może się zgodzą
  • Odpowiedz
@zwierzy: możesz grać ch..ka i ponaglać, grozić, nasyłać różne instytucje, ale prawda jest taka, że nic to nie przyspieszy transportu Twojego kata do serwisu. Sam montaż + sprawdzenie to pewnie będzie max kilka godzin, im tez nie jest w smak trzymanie samochodu na placu i czekanie, aż kurier przywiezie paczkę.

Opcji masz kilka:
- idź do radcy prawnego - on Ci podpowie, czy i co można zrobić/ugrać, by nie wyjść
  • Odpowiedz