Wpis z mikrobloga

Kiedyś w ogóle były takie toalety z półką, że się zesrałeś i mogłeś sobie popodziwiać swoje dzieło w pełnej okazałości.
PanMaglev - Kiedyś w ogóle były takie toalety z półką, że się zesrałeś i mogłeś sobie...

źródło: IMG_0521

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@PanMaglev wszystko jest fajnie do czasu aż nie nie potrzebujesz pobrać swojego dzieła do badań laboratoryjnych xdd
weź wtedy to zrób tak żeby do wody nie wpadlo xdddd
  • Odpowiedz
@potatolot: @potatolot potwierdzam - kiedyś na wyjeździe służbowym dzięki tej półce w kiblu, zaobserwowałem krew w kale - szybka kolonoskopia ujawniła polip. Skończyło się dobrze - a z jelitem bywa równie.
  • Odpowiedz
@PanMaglev: Taka półka była bardzo wygodna. Można było bez problemu pokroić kupę nożem aby zmieściła się w odpływie. Szkoda że teraz producenci całkowicie zrezygnowali z tego udogodnienia.
  • Odpowiedz
@PanMaglev: Mam kolegę, który kiedyś miał taką toaletę z półką, kiedyś naturalnie wychodził mu tam cały alfabet. Mówił, że nie robi tego specjalnie, po prostu samo tak się dzieje. Robił telefonem zdjęcia literek, które mu wychodziły i jak szliśmy na piwko to mi potem pokazywał co danego dnia stworzył. To było jakieś 10 lat temu, dawno z nim nie gadałem, ciekawe, czy stworzył już cały alfabet.
  • Odpowiedz
@PanMaglev akurat jestem w delegacji w USA i tu są dziwne kible, pic rel. Ale po tygodniu używania stwierdzam, że nawet praktyczne. Chociaż mają tak dużo wody (niektóre nawet więcej niż na zdjęciu), że parę razy wchodząc do publicznego sracza miałam stresa, że odpływ się zapchał XD
Wody jest na tyle dużo, żeby g---o chowało się pod powierzchnią i nie śmierdziało, ale jednocześnie mało strome ścianki klopa nie powodują chlapania takiego,
ratty - @PanMaglev akurat jestem w delegacji w USA i tu są dziwne kible, pic rel. Ale...

źródło: image_picker_830F9A4A-5039-4E6E-8E12-6D4AB14D6F58-14065-0000061759CFEA68

Pobierz
  • Odpowiedz
Wieki już nie widziałam toalety z półką, ale za młodu w domu u co drugiej koleżanki i chyba każdy wujek taką miał.
I tak najlepsze są te w ameryce. Tam woda wypełnia wnętrze w większej części i spłukiwanie polega na "wessaniu" zawartości. Pomijam już praktyczność tego rozwiązania, że nieczystości wpadają w całości do wody, dzięki czemu nieprzyjemny zapach jest praktycznie nieobecny.
czemu_dlaczego - Wieki już nie widziałam toalety z półką, ale za młodu w domu u co dr...

źródło: image

Pobierz
czemu_dlaczego - Wieki już nie widziałam toalety z półką, ale za młodu w domu u co dr...
  • Odpowiedz
@PanMaglev: Dosłownie 2 tygodnie spałem u kumpla po koncercie w wynajętym pokoju w Warszawie i oczywiście to mieszkanie nie miało remontu od 1980 roku (ale Warszawa i wynajem się kręci), wchodzę rano do kibla - o kur-a, kibel z półką! Nie widziałem go z... no 10 jak nie 15 lat! XD
Czułem się nieswojo szczerze mówiąc XD
Ale ma to plus jak na badanie trzeba pobrać próbkę XD
  • Odpowiedz