Wpis z mikrobloga

@retronom: z tym że do tego będzie potrzebne pianino, bo keyboard to jednak trochę inny instrument, mimo że podobny.

@misieg8 tak jak pisze @retronom : Kasjak powinien fitować. Ja 2-latkowi kupiłem podobny, ale mniejszy SA-50 (gdyż mi sie dobierał do mojego zabytku) i że tak powiem, rok minął i jeszcze nie rozwalił, a ja mam pod ręką dodatkową zabawkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

EDIT:
  • Odpowiedz
@Kubok: wiem że są inne :) myślę że dzieciakowi bardziej się spodoba taki keyboard bo ma na nim różne brzmienia, jest prostszy, bo bez velocity na klawiszach i ma mniej oktaw. Nie dałbym małemu dziecku pianina na start, bo to jednak trudniejszy instrument. Jak mu się taka zabawa casio spodoba to wtedy można inwestować w jakaś yamahe z 81 klawiszami, laptopem z fl studio, abletonem lub cubase, załadować mu pod
  • Odpowiedz
@retronom: jak chcesz dzieciaka zarazić into beatmaking, to raczej lepszy byłby jakiś używany groovebox (jak Novation Circuit, Polyend Tracker, seria Akai MPC) albo keyboard typu workstation. Z komputerami niestety za dużo dystrakcji.
  • Odpowiedz