Wpis z mikrobloga

@spie_z_tata: poprawnie byłoby więc zapytać do której warstwy doszedł odprysk? na co ja bym odpowiedział nie wiem, wariacie, moje oko nie widzi mikrometrów, ale gdybym miał strzelać to do podkładu, chcesz mieć pewność, to weź elektroniczną sondę i zmierz grubość, albo szukaj lakiernika.
  • Odpowiedz
@spie_z_tata, na allegro Ara System, kupujesz u nich zaprawkę po kodzie lakieru. Do nałożenia najfajniej jakbyś dokupił patyczki do zaprawek. Kilka cienkich warstw, a nie jedna gruba. Idealnie nie będzie, ale chociaż blachę zasłonisz. Jakbyś chciał jednak spróbować swoich sił i nie żal Ci wydać 500zł na zaprawkę, to mogę rozpisać listę zakupów by było lepiej, niż naciapane. Przy czym jacyś detailerzy zrobiliby to za 250zł.
  • Odpowiedz
@spie_z_tata, to jest pierdoła i zapaćkanie pędzelkiem z zestawu zaprawkowego wystarczy by o tym zapomnieć. Patyczki zasugerowałem, bo trochę łatwiej nimi nakładać małe ilości punktowo. W ostateczności wykałaczki wystarczą, ale to wszystko jest gimnastyką dla estetyki, czyli nic niezbędnego.
  • Odpowiedz