Wpis z mikrobloga

Siema, dzisiaj miała dojsć do mnie paczka z jedzeniem (indyk tuszka) z DPD. Kurier pod mój adres nie dostarczył paczki. Przekierował tę paczkę do DPD pickup oddział. Nie zdążyłem jej odebrac w oddziale dpd i wie ktoś czy w oddziałach maja chłodnie? Przez weekend oddział jest zamknięty. W razie czego można tuszkę zwrócić, że nie byłem jej w stanie odebrać? Kupowana od przedsiębiorcy

#dpd #kurierzy #kurier #dhl #paczka #logistyka #inpost #przegryw #zalesie #pytaniedoeksperta #paczkomaty #kupujzwykopem #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plotmurowany: wątpię że na magazynach przesyłowych mają coś takiego jak chłodnia, jak pracowałem w UPS to nic takiego nie było, plus taki że teraz p----i to na takim magazynie zimno jak w chłodni xd
  • Odpowiedz
  • 2
@plotmurowany
Nie mają, a DPD nie wozi jedzenie (wiecej jest zakaz).
A co do zwrotu, to niestety tego typu rzeczy są wykluczone z prawa do odstąpienia od umowy (to rzecz łatwopasująca się).

A i ani DPD, ani kurierzy (te który odbierał i ten który doreczał), ani oddział nie wiedzą, że w paczce jest jedzenie, bo by nie dało się jej nadać.

Takie rzeczy wysyła się albo firmą która zajmuje się takimi
  • Odpowiedz
  • 0
@LePetit2197
W UPS masz usługę UPS Healthcare oraz kuriera Poltraf (to osobna firma, ale należy do UPS). Masz tu transport w kontrolowanej temperaturze.
  • Odpowiedz
  • 0
@pcela: DPD oferuje usługę DPD food, która właśnie dostarcza jedzenie. Sprzedawca na stronie też zapewniał że ze pośrednictwem DPD food (ale czy faktycznie nadał tak jak w opisie…). Pytanie co w przypadku gdy usługa Dpd food i kurier dał do oddziału na weekend.
  • Odpowiedz