Wpis z mikrobloga

Tym razem nie zrobię tego błędu i się załaduję znacznie mocniej. Ostatnio w kwietniu jak NVDA była po 112, to brakowało mi odwagi, aby wejść grubiej,bo czytałem, że to dopiero początek…A najlepsze, że taki schemat jest bardzo powtarzalny. Jak kiedyś kupiłem za ok 40, to straszyli, że nikt nie będzie przecież kart kupował, bo idzie wielki kryzys i ludzie będą szukać jedzenia na śmietniku. Albo jak miał być Grunwald i czekali na Chrzest Polski. Tak samo było z TSLA, AAPL i META.
I te całe straszenie bańką AI. Przecież nawet moja teściowa używa Chata, a wcześniej nawet jak coś potrzebowała z telefonem zrobić w ustawieniach, to chodziła do serwisu. Trzymajcie się, nie lękajcie i dokupujcie:-)

#gielda #kryptowaluty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież nawet moja teściowa używa Chata

@blazko: ale wiesz, że OpenAI cały czas jedzie na stratach? Bańka będzie pękać jak będą chcieli wejść na giełdę, do tego czasu warto być w tej bańce :)
  • Odpowiedz
@blazko: Wszedłem przy 178 w nvidie za 90k i za 10k w amazona, alphabet troche niestety nie na przecenie. Gdybym wchodził długoterminowo pewnie bym brał, ale mój horyzont to 1-2 roku, liczę że uda się dorobić trochę kasy do mieszkania xd
  • Odpowiedz
  • 0
@pepedros problem jest aby zmonetyzować te całe AI. Ale każda sprzedaż polega na zaspokajaniu potrzeb. A jak się rozglądam, to wiedzę jak za chwilę, będzie to produkt w piramidzie potrzeb na samej postawie. Przecież już teraz niektórzy prostego maila, nie potrafią bez tego napisać:-)
Za moment to będzie produkt podstawowy.
  • Odpowiedz
A jak się rozglądam, to wiedzę jak za chwilę, będzie to produkt w piramidzie potrzeb na samej postawie.

@blazko: zapytaj się teściowej czy gdyby musiała zapłacić tysiaka miesięcznie za chata to by korzystała. obecnie nawet najwyższy płatny tier przynosi openai straty
  • Odpowiedz