Wpis z mikrobloga

#szczecin
Czytałem ostatnio, że P O T Ę Ż N A kińska kostka na niebku w niecałe 2 lata po wyłożeniu potrzebuje już łatania asfaltem, a tymczasem Chad kostka położona przez Pana Niemca wytrzymała 2 Wojny Światowe, komunistow, ale została pokonana przez rządy krzystka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WscieklyIRozjuszonyManlet: Najgorsze jest to, że ta pieprzoną kostkę wciskają już w miasto od co najmniej 10 lat. Zaczęło się na Jagiellońskiej i Bogusława, potem Jana Pawła, a na koniec Niebuszewo... I z każdą kolejną, świeższą lokalizacją, rozsypuje się ona jeszcze szybciej.

Na moje - to skoro są to przetargi w formule "zaprojekuj i wybuduj" to miasto powinno wymóc na wykonawcy naprawę tych fuszerek. Wszystko ma jakoś okres gwarancji. W mojej
  • Odpowiedz
Ps. To samo obserwuję w kwestii betonowych torowisk. Każda kolejna remontowana ulica w tej chorej i abstrakcyjnie drogiej technologii sypie się szybciej niż poprzednia. Tak jakby ktoś specjalnie obniżał jakoś...

@RycerzSzaregoMelanzu: Dla mnie torowiska powinny być zielone. Sztos.
  • Odpowiedz
@KazimierzWielki: Też tak uważam. Jest to rozwiązanie najtańsze (klasyczne tory na podkładach), do tego najtrwalsze i najbardziej ekologiczne jak na "zielone" miasto przystało...

Do teraz nie rozumiem po co na Zawadzkiego-Szafera są po dwa pasy ruchu w każdą stronę, a do tego środkiem zabetonowane torowisko. Do tego zaraz obok ogromne betonowe place hali widowiskowo-sportowej, które teraz w minimalnym stopniu odbetonowują tylko dlatego, że mieszkańcy się uparli w SBO. Bezmózgie urzedasy
  • Odpowiedz