Wpis z mikrobloga

U mnie tyle odpalone:

audiobookshelf — serwer audiobooków.
lubimyczytac-abs — integracja danych z LubimyCzytać dla AudiobookShelf.

autobrr — automatyzacja pobierania z trackerów.
radarr — zarządzanie filmami i automatyczne pobieranie.
sonarr — zarządzanie serialami i automatyczne pobieranie.
bazarr — automatyczne napisy dla wideo.
lidarr — zarządzanie muzyką i automatyczne pobieranie.
prowlarr — indekser.
qbittorrentvpn — wiadomo.
qui — interfejs web dla kilku instancji qBittorrent.

duckdns — proste dynamiczne DNS.

firefly — osobista księgowość.
firefly-cron — automatyczne zadania dla Firefly.
firefly-db — baza danych dla Firefly.

frigate — NVR z detekcją obiektów.

mealie — menedżer przepisów i planowania posiłków.

mosquitto — broker MQTT.

navidrome — serwer strumieniowania muzyki.

nextcloud — prywatna chmura plików i usług (głównie dla kalendarza).
nextcloud-db — baza danych Nextcloud.

portainer — zarządzanie kontenerami przez panel.

Mam jeszcze zakomentowane w compose heimdall, filebrowser i kodi-headless, ale nie używałem więc pozamykane. Macie jeszcze jakieś użyteczne aplikacje z których korzystacie? Chętnie poczytam co kto ma i do czego.

#linux #debian #docker
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@john-mose:
Jellyfin - filmy, supper sie intergruje z *arr stakiem, bez duplikacji plikow mozna ogladac bezposrednio z pobranych torrentow
jellyseer - integracja qbitorrent i jellyfin zeby userszy mogli sobie zamawaic pliki
seafile - szybsza alternatywa do nextcloud
minecraft - wiadomo
trafiek -
  • Odpowiedz
@john-mose: Tiny Tiny RSS. Używam głównie do przeglądania subskrypcji w YT, ale mam też do tego trochę "dodatków" bo Google konsekwentnie kastrowało wsparcie RSS, więc mam plugin do miniaturek video i osobny skrypt do synchronizacji feedów RSS z subskrypcjami na koncie
  • Odpowiedz
  • 0
@psiversum: backup mi się robi przez cron, z tym, że pomijam nagrania z frigate oraz torrenty. Zwyczajnie nie zależy mi na tych danych. Musem jest dla mnie mealie oraz nextcloud i firefly-iii oraz wszystkie configi apek bo nie wyobrażam sobie wpisywać tego od nowa. Jak dyski polecą zacznę na nowo ściągać dane.

Dyski sprawdzam krótkim SMARTem co 2 dni i raz na miesiąc długim.

@Kapiusek - U mnie wszystko
  • Odpowiedz
@john-mose: Ja dzisiaj właśnie zmieniam mój home serwerek z intela n150 na i5 1250p, wszystko generalnie na proxmoxie, ale dockera w lxc też używam, a tam mam:
- Plex
- Jellyfin
- Nextcloud
- Nginx Proxy Manager
  • Odpowiedz
@john-mose: Jakiś stary, w sumie od pewnego czasu tam nie zaglądałem, i generalnie to jestem średnio z tego zadowolny bo regularnie sie w--------a. I często jakieś dziwne rzeczy. No ale chyba trzeba to zrozumieć bo oni tam toczą wojne techonologiczna z googlem zeby to działało
  • Odpowiedz