Wpis z mikrobloga

@WhoDidThatToYou: @Nudel1306 Jak masz automat z komplikacją daty, a chcesz go nosić na zmianę ze smartwatchem, to rotomat ma jakiś sens. Innego sensu nie widzę. Tańszy rotomat co kupiłem mojej ż z allegrogo, bo sytuacja była jak opisałem powyżej, po jakimś czasie w jedną stroną zaczął chodzić głośniej. Na razie ustawiłem, że ma się kręcić w drugą stronę i jest cicho. Ja nie używam rotomatu jak by to kogoś
  • Odpowiedz
@WhoDidThatToYou: Niepotrzebne są, nawet jak masz 10 zegarków. Rotomaty to marketing, nowoczesne smary nie koagulują, a mechanizmy nie muszą być cały czas nakręcone, wystarczy że nawet raz na dwa miesiące założysz zegarek i będzie git. Może są przydatne jak masz nie wiem - kalendarz roczny albo wieczny, ale skoro sam uważasz że są drogie to imo kupno rotomatu będzie przepalaniem kasy, bo przecież przestawić datę w zegarku każdy może za
wredny_bombelek - @WhoDidThatToYou: Niepotrzebne są, nawet jak masz 10 zegarków. Roto...

źródło: rotomat

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nudel1306: @wredny_bombelek @slapdash ej, ale nie irytuje was, że jak nie używacie zegarka codziennie tylko raz na parę dni czy coś to rezerwa chodu się wyczerpuje i trzeba go ciągle nastawiać?

Ja zawsze myślałem że to po to jest, żeby nie wkurzać się i nie latać ciągle z nastawianiem po nieużywaniu.
  • Odpowiedz
@wredny_bombelek: mnie trochę wkurza to czekanie aż sekundowa będzie idealnie na 12 żeby dopiero ustawić godzinę (inaczej mnie wkurza że jest nieidealnie). Skutek jest taki że czasami nie ustawiam i wtedy się wkurzam że po do mi zegarek i że trzeba było rotomat kupić.

Ale fajnie poznać jak inni do tego podchodza.
  • Odpowiedz
@dr-proktor: Eeee... To część uroku mechanika. Rytuał. Chociaż teraz celuję głównie w kwarce, ale tylko ze względu na koszty serwisowania i precyzję - zawsze pokazuje dokładny czas. Taki solarny kwarc to bajka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz