Aktywne Wpisy

Soothsayer +171
tak w ogóle to ja myślał, żę wy se żartujecie z tymi kolejkami do butelkomatu a dzisiaj żem na własne oczy widział o 7 rano już kolejka aż do bułek była ustawiona i wszyscy z worami tych butelek boże święty co za z-----y system xd

blleh +76
Serdecznie dziękuję Panu Deweloperuch. Trud Twój godzien i na marne nie idzie (。◕‿‿◕。)
Szukam mieszkania raczej po taniości. Jako że gardzę pośrednikami, to patrzę tylko na oferty prywatne. I nagle jest całkiem spoko mieszkanie, do generalnego remontu - umawiam oglądanie. Po minucie od wejścia do mieszkania wiem, że to nie prywatna oferta tylko fliperzyna, co nic nie wie o mieszkaniu - k**wa nawet nie wiedział, czy
Szukam mieszkania raczej po taniości. Jako że gardzę pośrednikami, to patrzę tylko na oferty prywatne. I nagle jest całkiem spoko mieszkanie, do generalnego remontu - umawiam oglądanie. Po minucie od wejścia do mieszkania wiem, że to nie prywatna oferta tylko fliperzyna, co nic nie wie o mieszkaniu - k**wa nawet nie wiedział, czy

- zajmują ziemię,
- zużywają cenną obecnie wodę,
- generują zanieczyszczenia i odpady,
- często nie płacą u nas żadnych podatków.
Do tej pory tolerowaliśmy to, bo zapewniano Polakom pracę. Teraz to się zmienia i zagraniczny kapitał próbuje pozbywać się Polaków i w naszym kraju, na naszej ziemi, zatrudniać w nasze miejsce sprowadzanych imigrantów z trzeciego świata. Sprowadzanie takich ludzi nakłada na nasze państwo dodatkowe koszty, w zakresie policji, Straży Granicznej, działań administracyjnych.
Jaki jest więc sens istnienia takich inwestycji w Polsce, skoro nie zatrudniają Polaków i zużywają nasze zasoby? Dlaczego karmi się nas bzdetami, że ,,polska gospodarka potrzebuje imigrantów", skoro głównym beneficjentem jest obcy kapitał? Doprowadzamy do sytuacji, gdzie Polska zamieniana jest w eksploatowaną kolonię, która zapewnia tylko miejsce do tej eksploatacji.
Temat jest o wiele szerszy, bo np. po co polskiej gospodarce uberowcy z trzeciego świata? Zawali się nam gospodarka, jeżeli Oskarki i Julki nie będą mogły kupić kebsa w dowozie?
#imigracja #imigranci #polska #gospodarka #valeo #strajk #pracbaza
Jednocześnie bezrobocie rośnie, bo nie tworzą się miejsca pracy.
Rząd ma to w ch*ju, bo nie bardzo można kogoś przekupić dla kiełbasy wyborczej, a z drugiej strony po co mają się użerać z jakimiś ngo'sami co będą bronić nwordów
źródło: IMG_7446
Pobierz