Aktywne Wpisy

klaudia-hadalala +299
Dziś mija dokładnie 25 lat od premiery „Kinematografii” Paktofoniki. 💿
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
źródło: IMG_4939
Pobierz
anoysath +57

Ceny też z kosmosu, wiem, że obśmiewa się burgery "kraftowe", ale w macu na dwie osoby trzeba zostawić ponad 100 PLN. Za tyle można szybciej i taniej kupić lepszej jakości burgera w normalnej burgerowni. Posrało tych amerykańców.
#mcdonalds #gastronomia
I mi starcza jedna kanapa, a na duży głód to jeszcze jakiś czis. Super combo też fajna opcja, 1200kcal~ za 19zł z piciem to jak za darmo.
@TypowyDaltonista: ale wiesz, że zanim napiszesz jakąś bzdurę która Ci się wydaje możesz to sprawdzić? W sieci są tabela kcal/makro z różnych lat, nawet sprzed 20 lat znajdziesz. I teraz pytanie: jak mcdonalds zmniejsza te porcje przy zachowaniu takiego samego makro i kcal?
ofc składy się zmieniają i jakieś wahania na plus i minus są, były jakieś wyjątki ze zmianą mięsa kurczaka ale
No i też nie wiem jaki trzeba mieć żołądek żeby jednorazowo przejeść 100zl w dwie osoby w McD
@Katecheta23: to napewno jestes ten 8/10 z tematu obok xD