Wpis z mikrobloga

Rozwala mnie ta nazwa "restauracja szybkiej obsługi" w kontekście Maca xD Mac to od dawna nie jest fast food, na zamówienia czeka się czasami 20-30 minut. Dawno temu kompletowali zamówienie praktycznie jak stało się przy ladzie, więc mieli presje na szybką realizacje zamówień. Teraz wypier***j na siedzonko z numerkiem i czekaj.

Ceny też z kosmosu, wiem, że obśmiewa się burgery "kraftowe", ale w macu na dwie osoby trzeba zostawić ponad 100 PLN. Za tyle można szybciej i taniej kupić lepszej jakości burgera w normalnej burgerowni. Posrało tych amerykańców.

#mcdonalds #gastronomia
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gleacher: kiedys mak miał jeden zestaw i cheesburgera. Wiec leciało to wszystko szybciej. Teraz 30 różnych menu więc no czekasz. Zestaw dla dwóch osób to max 65zł, jeśli jesz za 100zł to musisz się ograniczyć troche
  • Odpowiedz
@Gleacher u nas mówi się o tym tylko w kontekście McDonalda, a w stanach zaczęło to we wszystkich fast foodach tak wyglądać. Kiedyś w macu na skompletowanie zamówienia mieli 1,5 minuty, aktualnie średni czas oczekiwania (dane ze stanów) jest w okolicach 5 minut, ale za to ceny poszły horrendalnie do góry, powiedzmy sobie, McDonald w Polsce nigdy tani tani nie był, ale zjadłeś tam burgera taniej niż gdzie indziej i przy
  • Odpowiedz
@Gleacher: Zmiana jest z powodu likwidacji podgrzewaczy. Kiedyś mieli szacunki ile w danej godzinie sprzeda się tego czy tamtego, wiec to stało na podgrzewaczu i szybko można było złożyć zamówienie. Teraz jest robione dopiero po zamowieniu wiec wszystko sie kolejkuje
  • Odpowiedz
@Gleacher: Jem w maku regularnie i pomijając jakieś premiery drwali to w lokalu czekam max 5min, a na drive to w zależności od kolejki, ale jak już zamówię to chwila i mam swoje jedzenie. I dlatego, że jest szybko to tam jadam.
I mi starcza jedna kanapa, a na duży głód to jeszcze jakiś czis. Super combo też fajna opcja, 1200kcal~ za 19zł z piciem to jak za darmo.
  • Odpowiedz
za to porcje są o wiele mniejsze

@TypowyDaltonista: ale wiesz, że zanim napiszesz jakąś bzdurę która Ci się wydaje możesz to sprawdzić? W sieci są tabela kcal/makro z różnych lat, nawet sprzed 20 lat znajdziesz. I teraz pytanie: jak mcdonalds zmniejsza te porcje przy zachowaniu takiego samego makro i kcal?
ofc składy się zmieniają i jakieś wahania na plus i minus są, były jakieś wyjątki ze zmianą mięsa kurczaka ale
  • Odpowiedz
@Gleacher: nie wiem a w twojej okolicy ale u nas max. 5min czekam bez względu czy to przy lądzie czy drive.
No i też nie wiem jaki trzeba mieć żołądek żeby jednorazowo przejeść 100zl w dwie osoby w McD
  • Odpowiedz