Aktywne Wpisy

KingaM +151
Powiem wam coś jako nakręcona na porządki kur(w)a domowa: Tak, soda „czyści”… ale głównie to, co jest miękkie, lekkie i nie obraża się na zasadowy odczyn. A jak przychodzi do kamienia, tłuszczu przypalonego na patelni albo syfu typu osad z mydła, to soda często tylko udaje, że pracuje. Trend o„ekologicznym supersprzątaniu” to bajki, które kończą się trzy godziny później, gdy skrobiesz to wszystko paznokciem jak jakiś neandertalczyk. Dedykowana chemia działa lepiej z
źródło: scaled_1000022918
Pobierz
Nacho_Libre +18
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Jak dla mnie to chyba niemożliwe.
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska
Ale zdarzały się takie, że 3 miesiące póżniej telefon, że załapałem się na kolejny etap. No super. Tylko już mam pracę.
U siebie też zrobiłem 1 etap bo braliśmy alfonsiarni, a rakiety kosmicznej nie budujemy. Ma być solidnym klepaczem kodu i tyle.
czyli z grubsza im mniej etapów rekrutacji tym większa szansa na powodzenie, w sumie dość logiczne dodatkowo pokazuje kto realnie zatrudnia, a kto nie :)
w innej robocie - rozmowa techniczna + zadanie "do domu" (było banalne, zajęło 30 min w tym 10 min weryfikacja po ich stronie bo jednak nie dali dostępu, zrobiłem ale wszędzie dopisywałem, że to co chcą nie do końca jest zgodne z
Babka zaczepia mnie na linkedinie żeby umówić się na rozmowę HR że ma jakiś projekt, gadam z nią z 5 minut, nie zadaje jakiś pytań tylko wypytuje, ale no rozmowa była umówiona a nie z doskoku
Dostaje maila o tym, że chcą się umówić na rozmowę około godzinna z scrum masterem (xD) jak się okazało
@Kitku_Karola: na teamsach albo google meet mozna w ustawieniach sobie ustawic customowe tło np na tle regału z ksiazkami
@preseed42: mam dokładnie takie same doświadczenia. Jakies smieciowe korpo outsourcingowe, praca za troche ponad srednia krajowa a pytnaia jakbys aplikowal do core zespołu piszącego kernela Linuxa. Zas pozniejsze rekrutacje do inhouse zespolu IT dla firm nietechnologicznych za duza wieksza kase to wlasnie
Najlepsze, że HRów jeszcze na odchodne mi rzuciła, że "zmarnowałem im czas" bo oni już wszystko dogadane mięli...
No tak, jeszcze 5 etap powinni zrobić to na pewno bym czekał na niego z wypiekami na twarzy czy się dostane czy nie