Aktywne Wpisy

MonazoPL +119
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +202
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Zużycie RAM po świeżym zastartowaniu systemu, bez żadnych dodatkowych aplikacji w tle:
- Windows 10 - 2.2 GB
- Windows 11 - 4.3 GB
No k---a... Przecież to jest jakiś żart. Ja wiem, że zaraz pojawią się głosy, że 10 jest już stara i niewspierana. Że RAM jest po to, żeby go używać. Że nieużywany RAM to zmarnowany RAM. Że w dzisiejszych czasach mniej niż 32 GB to przeżytek. Ale Microsoft należy j---ć za to, co odwala. Wpychanie funkcji, których nikt nie potrzebuje, które powinny być opcjonalne, jakieś gówna AI, Copiloty, Recalle, wymuszanie zakładania konta MS żeby w ogóle zainstalować system, TPM 2.0. Mam nadzieję, że Valve pozamiata tę bandę geniuszy...
#komputery #windows10 #windows11 #pcmasterrace #microsoft
źródło: large
Pobierz@TechnoYoda: Valve niczego nie pozamiata, bo niby jak? Ciesz się, że nie musisz płacić abonamentu za system.
A co do samego RAMu, to w początkach Windowsa 10 komputery miały połowę tego RAMu co teraz, 8 GB było powszechne, tak jak teraz 16GB, więc jest proporcjonalny wzrost użycia.
@Bpnn: to trzeba będzie wtedy zmienić system na coś darmowego.
@Bpnn: użytkowanie systemu dla przeciętnego Kowalskiego się nie zmieniło jakoś drastycznie. Prędzej użytkowanie internetu niż korzystaie z Windowsa. Jakby
@TechnoYoda: użytkowanie systemu dla przeciętnego Kowalskiego nie zmieniło się drastycznie od czasów XP (albo wcześniej, ale nie używałem wcześniejszych, to nie wiem). Dlaczego nie porównasz zuzycia RAM z XP, albo chociaż z 7.
A teraz sprawdź, czy system odda RAM jak znajdzie się apka która potrzebuje wiecej RAMu. Bo on może sobie buforować na zapas ilość RAM, bo
źródło: 2025-11-21 15_42_59-WS22-HYPERV-LAB - Podłączanie pulpitu zdalnego
Pobierz