Wpis z mikrobloga

• 1
@arnoldinho71: btw na grupce fb znalazłem flipera co sprzedawał za 14k/m2, reklamował się ze ma taniej niż deweloper, nawet paru niteczkom podsyłałem ofertę od niego na priv. Miał kilkavpieter wykupionych. Ciekawe co u niego teraz słychać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wolepiwo: rozumiem, że można nie chcieć mieszkać w centrum, ale zachowujesz się jak osoba, która nie lubi pomidorów i teatralnie krzywi się, że jak ktoś może to paskudztwo jeść. No ok, sam nie musisz lubić, ale to dość powszechna preferencja.
  • Odpowiedz
  • 4
@PanKapibara: lokalizacja fajna, blisko centrum i różnych atrakcji jednocześnie bez sąsiedztwa obdrapanych kamienic. Jedyne co mnie zastanawia to jak te prawie 500 osób (tyle jest wolnych mieszkań) będzie wyjeżdżać i wracać z pracy po tych wąskich uliczkach dookoła. O parkowaniu w okolicy bez wykupionego miejsca też można zapomnieć.
  • Odpowiedz
@arnoldinho71: a nie mam pojęcia, w Katowicach byłem dwa razy w życiu (btw byłem zaskoczony ilością zieleni i jak ładnie jest na Nikiszowcu), ja piszę o ogólnej chęci/niechęci do mieszkania w centrum miasta.
  • Odpowiedz
@arnoldinho71 zobacz sobie układy jakie tam mają te mieszkania xd myślałem o kupnie mieszkania tam w Katowicach ale zrezygnowałem od razu jak zobaczyłem prawie 40m2 i tylko jeden pokój a to wszystko za 600k xd. Atal przeinwestował strasznie w Katowicach- lokalizacja typowa na mieszkania pod flipa/wynajem krótkoterminowy ale popyt na to wygasł no i do tego te układy.. Oni tego nie sprzedadzą w tych cenach jak obok w tych samych cenach
  • Odpowiedz
@PanKapibara: nie generalizuj że ktoś może Lubiec lub nie mieszkać w centrum. Z bloku do spodka masz 100 metrów. Spodek to taki trochę stadion gdzie wchodzi tysiące ludzi co tydzień innych. Wszystkie imprezy odbywają się na placu przy spodku. Jak dobrze zobaczysz na mape masz obok p-------y parking, budynek orkiestry i muzeum. K---a jescze cyrku brakuje. Nie ma bo postawili bloki.tam był duży parking (nieutwardzony) gdzie startowały międzynarodowe autokary, a
  • Odpowiedz
@wolepiwo ale ja się nie odnoszę do tego co napisałeś w pierwszym poście tylko tego co pisałeś potem. Czy chcesz mi powiedzieć że nie napisałeś posta wyrażającego opinię o mieszkaniu w centrum?
  • Odpowiedz