Wpis z mikrobloga

To, że w tym pseudopokojowym planie USA (bo to tak naprawdę plan kapitulacji i dania Rosji kilku lat na regenerację, zanim pożre resztę sztucznie osłabionego przeciwnika) znalazły się zapisy o Polsce, to jest jakiś żart. Że myśliwce NATO będą stacjonowały w Polsce - a co do tego ma Rosja? NATO i Polska same sobie mogą o tym decydować. A tymczasem Trump tworzy Putinowi wysłaną czerwonym dywanem drogę wyjścia z wojny napastniczej - powrót Rosji do biznesów z Zachodem, oddanie terenów Ukrainy, militarne i polityczne podcięcie Ukrainie skrzydeł, a do tego stworzenie precedensu, że Rosja może wpływać na decyzje NATO.

#ukraina #rosja #polska #nato #trump #usa #polityka
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mikizord dalej nabierasz się na to co media informują? USA eliminuje sojuszników Rosji jednego po drugim. Teraz pora na Wenezuelę. Syrii i Iranu już nie ma na planszy. Jakis rurek z gazem Do Europy również. Armenia i Azerbejdżan już po naszej stronie. Zachodnie rakiety uderzają w cele w Rosji. A ty się jarasz jakimś planem pokojowym napisanym przez ruskich. Nieźle ci mózg sprali.
  • Odpowiedz
@global: Mocna z ciebie jednostka, nie powiem xD. Z dwojga złego lepiej, że powielasz zachodnią propagandę niż wschodnią propagandę.
  • Odpowiedz
@mvser co jest propaganda? Usuniecie reżimu z Syrii? Spacyfikowanie Iranu? Wyrwanie się Armenii i Azerbejdżanu z orbity ruskich? Wysadzenie nord stream? Sankcje? Jakieś plany pokojowe i rozmowy z ruskimi, które nic nie znaczą i nic nie wnoszą? Ataki zachodnimi rakietami na teren Rosji? Ty coś wiesz o polityce? Cokolwiek? Myślisz, że jak trump wita Putina na czerwonym dywanie, to coś to znaczy? Jakieś przełożenie to miało na realną sytuację na Ukrainie?
  • Odpowiedz
@global: To teraz powiedz mi, ile z tych rzeczy to zasługa Trumpa? Bo z tego co wiem, USA w tym roku całkowicie wycofało się z dostarczania uzbrojenia dla Ukrainy. Tak, Trump zaatakował Iran, ale to był jednorazowy atak b-----y nie dlatego, że są sojusznikami Rosji, ale dlatego, że wzbogacali Uran.
  • Odpowiedz
@global: I jeszcze dodam - Trump ruchał nieletnie nastolatki. Putin dobrze o tym wie i w każdej chwili może wypuścić kompromitujące materiały na Trumpa, jeśli temu za bardzo poluzuje się smycz.
  • Odpowiedz
@mvser: jaka zasługa Trumpa? Całkowicie się wycofało? A skąd to wiesz? Uran powiadasz? Ruchal nieletnie? A może to jego ruchaly? Nord stream pewnie Ukraińcy wysadzili? Łykasz wszystko jak młody pelikan.
  • Odpowiedz
@global:

Łykasz wszystko jak młody pelikan.

Wybacz panie "wolnomyślący", nie wiedziałem że mam do czynienia z kimś, kto wie wszystko najlepiej. Nie dorosłem jeszcze do twojej inteligencji.
  • Odpowiedz
@mvser w którym momencie twojego procesu myślowego uznałeś, że zignorujesz fakty i wkleisz mema? Czy potrafisz się jakoś odnieść do faktów czy ponownie wkleisz jakiegoś dziecinnego mema?
  • Odpowiedz
@global: Skąd wiesz jakie są fakty? Byłeś tam? Widziałeś? Skoro media kłamią, to skąd wiedzieć, która informacja jest prawdą, a która nie? Może ty wiesz?
  • Odpowiedz
@mvser musisz nauczyć się oddzielać rzeczywistość od fikcji. Rzeczywistością jest sytuacja Syrii, Iranu, Armenii, Azerbejdżanu, nord stream, sankcje, amerykańskie rakiety zabijające ruskich na ich własnym terytorium i szykowanie się do interwencji w Wenezueli. Jakieś plany pokojowe, spotkania na czerwonym dywanie, uległość wobec Rosji, jakieś ruchanie lasek to jest właśnie ta fikcja. Nie strzelaj focha tylko dlatego, że ktoś ci tłumaczy w jakim błędzie jesteś.
  • Odpowiedz