Aktywne Wpisy

zajsty +293
W 29 kolejce Harry Kane cały mecz spędził na ławce rezerwowych.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL29
Pobierz
czarna_mamba +81
3 klasa szkoly podstawowej , sprawdzian z matmy, nauczyciel nie uznaje tlumaczenia syna ze sześciokąt jest wielokatem i odejmuje punkty. #zalesie #matematyka #szkola
źródło: 1000018161
Pobierz

TL;DR: jeśli chcę zbudować swojego prostego asystenta korzystającego z AI, to który znany LLM jest opłacalny?
Mam pomysł na parę wieczorów: osobisty agent do zarządzania kalendarzem Google, listami w Todoist i notatkami w Notion, wszystko spięte w #n8n z Telegramem. Chciałbym wysyłać komendy tekstowe oraz głosowe ("Dodaj listy kupno zimników", "Zapisz w kalendarzu wizytę u XYZ", itp.).
Nic odkrywczego. Ale ma to być coś prostego, w miarę taniego i na własny użytek wyłącznie.
Już miałem kupować #mistral, bo ponoć cenowo dobrze wychodzi, ale Google ogłosiło, że jest sobie #gemini 3. Co więcej, gdzieś wyczytałem, że API Gemini 2.5 Flash można używać z pewnymi ograniczeniami za free.
A tu mamy jeszcze #claude, #chatgpt i tysiące innych modeli.
Który z powszechnie znanych LLMów jest w miarę fajny cenowo do prywatnego użytku? (Nie mówię o modelach lokalnych - nie mam na to sprzętu). Czy są też jakieś strony, które porównują te LLMy też pod względem opłacalności?
Miłego dzionka życzę! (⌒(oo)⌒)
#artificialintelligence #sztucznainteligencja
Polecam przetestować api gemini flash 1,5 za darmo który idealnie nada się do prywatnych, domowych automatyzacji albo GPT-4o-mini (koszt 15 centów za milion tokenów inputu)
Do Gemini3 to polecam wrzucić swój post i odpowie ci 10x lepiej niż na wykopie :)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz