Wpis z mikrobloga

@model_trzy_zmianowy: Czy ty własnie obśmiewasz kogoś kto mówi że sobie poradzi w innej branży jeśli jego obecna praca zniknie? A co innego taki ktoś powinien robić, płakać w kącie? xD
nie dogodzisz
  • Odpowiedz
@Dej_mi: Nie chodzi o treść, tylko jak to jest wykładane z przepychem i przekonaniem o swoim superiority, bo typ klepie coś niskopoziomowego XD jednocześnie pracując w typowym przeciętnym korpo.
  • Odpowiedz
@Dej_mi: Wiadomo, powinien jak prawdziwy Polak - albo morda w kubeł, albo kwilić w internecie i wieszczyć tylko czarne scenariusze.
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Ale koleś ma rację. Studia to nie zawodówka. W mojej branży jest tak, że albo idziesz robić w zawodzie, albo lecisz do korpo robić totalnie inne rzeczy. I tak będziesz lepszy niż przygłup po studiach, które niby przygotowują do korpo, bo Tobie udało się wykształcić umiejętność krytycznego myślenia, wysoką samoorganizację pracy, umiejętność wyszukania informacji, czytanie ze zrozumieniem itd. Ilość osób, które nie starają się być elastyczne i odmawiają nauki
  • Odpowiedz
I tak będziesz lepszy niż przygłup po studiach, które niby przygotowują do korpo, bo Tobie udało się wykształcić umiejętność krytycznego myślenia, wysoką samoorganizację pracy, umiejętność wyszukania informacji, czytanie ze zrozumieniem itd. Ilość osób, które nie starają się być elastyczne i odmawiają nauki czegokolwiek nowego wcale nie jest taka niska i nie charakteryzuje tylko ludzi słabo wykształconych.

@not_me: moim zdaniem WIĘKSZOŚĆ ludzi to są stwory co idą po linii najmniejszego oporu
  • Odpowiedz
Czy ty własnie obśmiewasz kogoś kto mówi że sobie poradzi w innej branży jeśli jego obecna praca zniknie? A co innego taki ktoś powinien robić, płakać w kącie? xD

nie dogodzisz

@Dej_mi: ale chuop nie jest żadnym intelektualnym superiorem tylko zwykłym anonkiem a w najgorszym przypadku przegrywam stulejarzem z wykopu, który zachowuje się jakby umiejętność obliczania granic czy całek pomogła mu w poradzeniu sobie w życiu
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: Ale moze jemu wystarcza to co ma i jest w stanie latwo dotrzeć do takiego poziomu w innej branży. Chłopy przestańcie srac na innych chłopów bez powodu. Czasy ciężkie dla nas to powinniśmy sie wspierać
  • Odpowiedz
@Dietetyq:

jeśli coś działa i ja wiem jak to zrobić to tego nie optymalizuje, bo koszt nauczenia się czegoś nowego przewyższa potencjalne korzyści w ich mniemaniu

Bo tak właśnie
  • Odpowiedz
ale tylko niewielki odsetek osób stwierdza nwm "fajnie jest się nauczyć szyć na maszynie, albo grać na pianinie", ludzi którzy się samozadaniują i rozwijają nie dlatego że ktoś tego WYMAGA tylko że tak lubią

@Dietetyq: Wydaje mi się, że znaczenie ma konsekwencja. Jest koncówka roku, zaraz zacznie się czas podsumowań i wyznaczania nowych celów. Ze 100 osób, które w styczniu zaczną chodzić na siłownię w ramach noworocznych postanowień, jedynie garstka
  • Odpowiedz