Wpis z mikrobloga

@anonimowy_programista: u mnie się udało. Napisałem krótkie pismo, za Wall Connector zapłaciłem jakieś 2,3k, a za certyfikowanego przez teslę elektryka około 2k. Przejechanie 100 km kosztuje niespełna 12 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: na jednym z mieszkaniem, garaż pojedynczy na parterze z wyjazdem bezpośrednio na zewnątrz, nad wejściem do niego z klatki były juz przeprowadzone przewody, elektryk tylko poszerzył dziurę i przeprowadził dodatkowy kabel z 3 fazami. Założył też nowy bezpiecznik. Mam taryfę G12w. Auto firmowe, ale jestem na ryczałcie.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: To zależy. Jeśli planujesz punkt ładowania do 11 kW, wystarczy zgoda samego zarządu, nie potrzebujesz uchwały całej wspólnoty. Ustawa o elektromobilności teoretycznie wymusza wydanie zgody (mogą odmówić tylko w kilku konkretnych przypadkach). Oczywiście teoria to jedno, a praktyka drugie - to, że muszą, nie znaczy, że się zgodzą. Wtedy pozostaje prawnik, sprawę na pewno wygrasz, ale co się naszarpiesz, to Twoje.
  • Odpowiedz
@ideally1224 z tego co się naczytałem, to jest dokładnie tak jak mówisz. Zleciłem już ekspertyzę, był już Pan z firmy która ma mi ekspertyzę zrobić i na razie wygląda na to że nie powinno być technicznych problemów.

Jestem w zarządzie naszej wspólnoty. Zastanawiam się ile osób będzie miało do mnie pretensje, jeżeli sam sobie to zatwierdzę ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: u mnie trochę osób marudziło (nie jestem w zarządzie) - "zaraz się wszystko spali", "ubezpieczenie budynku wywali w kosmos", "stracimy gwarancję na elektrykę w budynku". Oczywiście wszystko na chatcie, na żywo to tylko "dzień dobry" :).

Pomarudzą chwilę i się przyzwyczają.
  • Odpowiedz