Wpis z mikrobloga

#kredyt #millennium #skd #kiciochpyta

"Tu Bank Millennium. Kontaktujemy sie w sprawie Twojego produktu celem polepszenia jego warunkow. Mozesz do nas zadzwonic na numer 22 598 41 59. Jestesmy dostepni 24 godziny na dobe, 7 dni w tygodniu."

Mam kredyt konsumencki w Millennium, większość juz spłacona. Ktoś wie o co może chodzić? Ma to jakiś związek z sankcją kredytu darmowego, czy próbują zrobić mnie jajo? Oczywiście zadzwonię ale może ktoś to miał i będę wiedział na co się szykować?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@illaddictyou na początku tygodnia miałem podobne powiadomienie z PKOBP a że miałem czas to odwiedziłem oddział okazało się że bank w swojej szczodrości oddaje mi całą prowizję plus odsetki za ubezpieczenie i tak próbowali mi wcisnąć konsolidację ale nie potrzebuję już ich pieniędzy bo mam swoje. Do końca spłaty kredytu zostało mi 12 rat a po odliczeniu tak hojnego daru od reszty zobowiązania moja rata spadła o 47%. Gdybyś się zastanawiał
  • Odpowiedz
@illaddictyou sami ci hajs oddadzą. Też się zdziwiłem że tak łatwo poszło. Wiedziałem że te zapisy mam w umowie ale planowałem sobie spłacić to do końca i dopiero wtedy przejść się z umową do kancelarii prawnej. Muszą mieć sporo spraw w sądzie więc postanowili sami hajs oddać bo wtedy tracisz prawo do roszczeń z tego tytułu. Warto.ich odwiedzić bo mi oddali całą swoją prowizję i wszystkie nienależnie naliczone odsetki od ubezpieczenia
  • Odpowiedz
@illaddictyou nic nie mów. Udawaj głupiego i tylko pytaj. Na początku zaczną cię urabiać dodatkowym hajsem na niskim oprocentowaniu a w trakcie rozmowy wyjdzie ich "promocja" w której oddają ci prowizję i odsetki zgodnie z przepisami za stosowanie zakazanych zapisów w umowie. Ja babce dopiero na do widzenia powiedziałem że zaskoczyła mnie szczodrość banku i wiedziałem o zapisach abuzywnych w umowie. Minę zrobiła bezcenną ( ͡~ ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz