Wpis z mikrobloga

Planuje swojego pierwszego tripa poza Europę i zastanawiam się nad tymi krajami: Peru, Japonia, Malezja + Singapur. Czy może ktoś był w tych miejscach i się wypowie? Chciałbym żeby było w miarę bezpiecznie i ciekawie. Od dłuższego czasu chodziła mi Malezja po głowie że względu na tropikalny klimat , ale Japonia wydaje się mega ikoniczna i super tam być raz w życiu. Tylko czy nie jest trochę przeceniona przez innych? #japonia #podrozujzwykopem #zwiedzanie #podroze #malezja #azja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Doxori: Nie miałem jeszcze okazji być w Japonii, mam nadzieję że uda się w 2026. Podczas mojej ostatniej podróży w Azji Centralnej poznałem parkę z Hiszpanii, która właśnie wracała z dwumiesięcznego tripa przez Japonię, z ich opowiadań to te najbardziej popularne miejsca, zrobiły na nich znacznie mniejsze wrażenie niż miejscówki poza szlakiem, tradycyjne wioski, miejsca w górach gdzie przeciętny turysta się nawet nie wybiera. Myślę, że Japonia jest mega ciekawa,
  • Odpowiedz
@Doxori: Polecam Japonię gorąco, według mnie różni ludzie mogą znaleźć tam coś dla siebie, jest bezpieczna, a w ostatnich latach również tania (tańsza niż Polska).
  • Odpowiedz
@Doxori: Ja latam Air China z Warszawy - lot w dwie strony z dwoma bagażami i przesiadką w Pekinie spokojnie ogarniesz za 3-4k.

Jeśli chodzi o Japonię to polecam nie przeładować sobie programu zwiedzania bo to częsty błąd ludzi, którzy jadą pierwszy raz.

A jeśli chodzi o inne rzeczy to musisz pytać o coś konkretnego, bo tak ogólnie o Japonii to bym mógł książkę napisać (w sumie to zrobiłem -
  • Odpowiedz
Planuje swojego pierwszego tripa poza Europę i zastanawiam się nad tymi krajami: Peru, Japonia, Malezja + Singapur

@Doxori: spory rozstrzał. Masz jakąś wiedzę o którymś z tych krajów? W pierwszej kolejności zrób swojego pierwszego „tripa” do biblioteki.
  • Odpowiedz