Wpis z mikrobloga

Wlasnie wrocilem z Polski.

I to co tam zobaczylem mocno sie klóci z tym co mozna na wypoku poczytac.

Polska jest fajnym miejscem do zycia.

Dobre drogi
Sprawnie dzialajacy net
Czyste, pachnace galerie handlowe
Swietny asortyment w sklepach wszelakich
Czyste toalety publiczne
I wiele innych.

Jasne, ze nie jest idealnie bo nigdzie tak nie jest. Ale jest bardzo w porzadku.

Widze, ze gospodarka wolnorynkowa bardzo sluzy Polsce i Polakom.

Rok do roku Polska coraz fajniej wyglada.

Tak trzymac Rodacy.

#polska
#gospodarka
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@thorgoth wiesz, jezdze dosc regularnie do Polski. I coraz wiecej jest ludzi usmiechnietych.

Obsluga w knajpach czy sklepach swietna. Personel pomocny, grzeczny.

Ja to widze z pewnego dystansu, nie na codzien. Wiec od razu zauwazam zmiany.

Bardzo na plus
  • Odpowiedz
  • 0
@Sfont_stont różnie z tym bywa.

Poznalem troche Polakow za granica i generalnie nie mam jakichs jednoznacznie zlych odczuc.

Moimi najlepszymi podwykonawcami byli wlasnie Polacy. Nie do pobicia pod wzgledem szybkosci, jakosci swiadczonych uslug.

Jasne, jest i hołota i odpad. Ale takich wsrod innych tez spotkasz.
  • Odpowiedz
Polacy sa mocno zakompleksieni. Taki syndrom 'dziecka gorszego boga'.

@jerry-snow: Ty mówisz: "zakompleksieni", ja mówię: "łaknący doskonałości" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale tak, Polska jest piękna. Nie chciałbym się urodzić nigdzie indziej.
  • Odpowiedz
Poziom korupcji, dziadostwa, kombinatorstwa wciąż mnie w tym kraju przytłacza

@thorgoth: To jest taki bład poznawczy- nie śledzisz obcojęzycznych, lokalnych portali zachodnich krajów, a tam ilość newsów dotyczących afer, kombinatorstwa czy niedorzeczności jest podobny. Tylko że ludzie mają totalnie w dupie co się dzieje za granicą (chyba że jest jakiś wypadek, katastrofa) i całymi dniami oglądając wiadomości, TVN, Onet nabierają podświadomie przekonania że to tylko tutaj dzieją się same złe
  • Odpowiedz
@tellet: ty myslisz ze autochtoni to nie brudasy na zachodzie? Ostatnio anglicy ladnie zamienili swoja rzeke w morze smieci jak w jakichs indiach
  • Odpowiedz
@dartyr: mialem ci cos odpisać ale widzę ze generalnie twoja twórczość na wykopie to bluzganie i robienie z siebie agresywnego buraka.
Może jestem człowiekiem małej wiary ale nie wierze ze byłbyś w stanie napisać cos sensownego, a rozmową na twoim standardowym poziomie nie jestem zainteresowany.
Miłego wieczoru i witaj na czarno
  • Odpowiedz
@thorgoth: to nie wiara przez ciebie przemawia tylko twoja pycha.
Zadałem normalne pytanie ze znakiem zapytania na końcu, a ty jak to zwykły komuch urodzony przed jakimś 92 nie wiesz co odpowiedzieć bo sam piszesz i walisz ogólnikami uprzykrzającymi cudze życie, dlatego sam zacząłeś mnie oskarżać o jakieś bzdury, które widzisz sam w sobie tylko jest ci zbyt głupio przyznać to samemu sobie bo po prostu nie wiesz co z tym
  • Odpowiedz
@jerry-snow no jak, przecież EUROKOUHOZZZ nas tylko gnębi i odbiera nam wolność, a Tusk to już osiemnasty raz w tym tygodniu Polskę sprzedał (w zupełnym przeciwieństwie do Najjaśniejszego Wodza Narodu Kaczyńskiego). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz