Aktywne Wpisy
skeeto666 +25

fervi +390
CDA Premium na 90 dni czeka na Was ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
źródło: obraz
Pobierz

Jak mi zapiszą statynę to zrobię z nią taki fajny trik, że znajdę najbliższy śmietnik i zrobię rzut za 3 punkty opakowaniem tych leków, ale nie taki zwyczajny. Co to to nie. To będzie taki rzut zza pleców z gracją i nonszalancją. Opakowanie wpadnie centralnie do kosza.
Ja rozumiem, że koncerny chcą sobie zarobić kasę i 5 razy w ciągu ostantich 100 lat zmieniali normy cholesterolu, a w komisjach orzekających były osoby z koncernów produkujących statyny.
No, ale sprzedawanie mi trucizny pod wpływem wymuszonych norm uważam za ciężkie naruszenie wolności.
Nigdy nie miałem żadnych chorób, dolegliwości, problemów z sercem, nawet się nie przeziębiałem, problemów z libido, kondycją, nadwagą.
Branie tego leku spowoduje, że po kilkunastu latach będę wrakiem człowieka z całą kasetką kolejnych leków. Będę wyglądał jak g---o i czuł się jak g---o. Zrobią ze mnie kalekę na całe życie.
Gdybym tego nie brał dożyłbym ok 82 lat w dobrym zdrowiu, a USG Doppler nie wykazałoby zmian miażdżycowych w wieku nawet 65 lat.
Dlaczego mam być ofiarą chciwości? Covid pokazał prawdę jak można ufać koncernom medycznym.
Czekam na wyzywanie mnie od szurów przez ludzi, którzy daliby sobie wstrzyknąć wszystko.
#medycyna #zdrowie #badania #cholesterol #nadcisnienie #teoriespiskowe #koronawirus
Total cholesterol HDL ratio = total cholesterol ÷ HDL
ideal: under 3.5
good: under 5
bad: over 5
Triglyceride HDL ratio = triglyceride level ÷ HDL
ideal: 2.0 or less
good: 4.0 to 6.0
bad: over 6.0 or above
Jeżeli nie masz "bad" to bym się nie przejmował - możesz przejśc na zdrowszą dietę (która ma mniej cholesterolu, ale bez jakiegoś szaleństwa) i tyle. Ps nie jestem lekarzem :D
@MakiawelicznyAltruista: Mało które substancje są tak dobrze przebadane jak statyny i praktycznie nie mają skutków ubocznych poza trzema głównymi, które dotyczą bardzo mało części populacji – bóle mięśniowe, cukrzyca i tymczasowy wzrost aminotransferazy alaninowej. Cała reszta to bzdury, które wśród polaczków wyjątkowo dobrze chwyciły.
A jak masz wysoki LDL to przestań w--------ć śmieci i
W komisjach ustalających normy byli przedstawiciele koncernów produkujących statyny.
Jak koncerny coś wymyślą i ty to zakwestionujesz to jesteś oszołomem. No, ale jak sami się pomylą i potem wyjdzie na jaw tragedia to jest ok
To jest właśnie ta część, która z
No tak. Ja jestem jełopem, ale wychodziły machloje koncernów i poważne skutki uboczne to machnięcie ręką i nara.
Właśnie problem jest taki, że zdobycze medycyny. Leki takie jak antybiotyki, szczepionki, których jak najbardziej jestem zwolennikiem, bo powstrzymały choroby
No, a i tak mam LDL 204 i moim zdaniem to dla kasy zrobią wszystko.
Niech odbudują zaufanie ludzi, albo wymyślą coś co nie powoduje trwałego kalectwa to bede to
Z jakoscia zycia to fakt. Mozna miec w------e i stwierdzic ze wole pic i palic 50 lat niz zyc jak mnich 80. Ja jednak widzialem na wlasne oczy, ze takie podejscie sie zmienia jak juz jest za późno i dana osoba lezy z rakiem albo inna choroba i czeka tylko na koniec bo juz nic
Więc jem dużo syfu, ale staram się rekompensować to dokładając ryby, orzechy, warzywa, owoce itd.
No ale widocznie to nie wystarczy czymś rekompensować tylko trzeba z czegoś zrezygnować.