Wpis z mikrobloga

Miałem badania ostatnio robione i mi wszystkie wyniki wyszły w normie, ale mam cholesterol za wysoki: LDL 204. Nie byłem u swojego lekarza z nimi jeszcze, ale znajomi lekarze mówią, że oni by dali statynę.

Jak mi zapiszą statynę to zrobię z nią taki fajny trik, że znajdę najbliższy śmietnik i zrobię rzut za 3 punkty opakowaniem tych leków, ale nie taki zwyczajny. Co to to nie. To będzie taki rzut zza pleców z gracją i nonszalancją. Opakowanie wpadnie centralnie do kosza.

Ja rozumiem, że koncerny chcą sobie zarobić kasę i 5 razy w ciągu ostantich 100 lat zmieniali normy cholesterolu, a w komisjach orzekających były osoby z koncernów produkujących statyny.

No, ale sprzedawanie mi trucizny pod wpływem wymuszonych norm uważam za ciężkie naruszenie wolności.

Nigdy nie miałem żadnych chorób, dolegliwości, problemów z sercem, nawet się nie przeziębiałem, problemów z libido, kondycją, nadwagą.

Branie tego leku spowoduje, że po kilkunastu latach będę wrakiem człowieka z całą kasetką kolejnych leków. Będę wyglądał jak g---o i czuł się jak g---o. Zrobią ze mnie kalekę na całe życie.

Gdybym tego nie brał dożyłbym ok 82 lat w dobrym zdrowiu, a USG Doppler nie wykazałoby zmian miażdżycowych w wieku nawet 65 lat.

Dlaczego mam być ofiarą chciwości? Covid pokazał prawdę jak można ufać koncernom medycznym.

Czekam na wyzywanie mnie od szurów przez ludzi, którzy daliby sobie wstrzyknąć wszystko.

#medycyna #zdrowie #badania #cholesterol #nadcisnienie #teoriespiskowe #koronawirus
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakiawelicznyAltruista: Są duże wątpliwości co do INTERPRETACJI wyników na jakich zdecydowano się na wdrożenie statyn. Skuteczność jest z tego co wskazują w badaniach na poziomie błędu statystycznego. Ale każdy decyduje co robi. Ja bym się nie zdecydował.
  • Odpowiedz
@Pomarancza008: sorki to nie to, triglyceride ratio (to o które mi chodziło) to:
Triglyceride HDL ratio = triglyceride level ÷ HDL
ideal: 2.0 or less
good: 4.0 to 6.0
bad: over 6.0 or above

Jeżeli nie masz "bad" to bym się nie przejmował - możesz przejśc na zdrowszą dietę (która ma mniej cholesterolu, ale bez jakiegoś szaleństwa) i tyle. Ps nie jestem lekarzem :D
  • Odpowiedz
Branie tego leku spowoduje, że po kilkunastu latach będę wrakiem człowieka z całą kasetką kolejnych leków.

@MakiawelicznyAltruista: Mało które substancje są tak dobrze przebadane jak statyny i praktycznie nie mają skutków ubocznych poza trzema głównymi, które dotyczą bardzo mało części populacji – bóle mięśniowe, cukrzyca i tymczasowy wzrost aminotransferazy alaninowej. Cała reszta to bzdury, które wśród polaczków wyjątkowo dobrze chwyciły.

A jak masz wysoki LDL to przestań w--------ć śmieci i
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: Norma cholesterolu była pięciokrotnie zmieniana w ciągu ostatnich 100 lat. Gdybym zakwestionował to co bylo stanem rzeczy 50 lat temu to też nazwanoby mnie szurem i teoretykiem spisku.

W komisjach ustalających normy byli przedstawiciele koncernów produkujących statyny.

Jak koncerny coś wymyślą i ty to zakwestionujesz to jesteś oszołomem. No, ale jak sami się pomylą i potem wyjdzie na jaw tragedia to jest ok
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Widzisz, to jest właśnie z takim jak ty problem: norma zmieniła się 5 razy przez 100 lat i każda normalna osoba wyciągnie z tego tyle, że nasza wiedza na temat zdrowia cały czas się poprawia i wiemy coraz więcej o wpływie cholesterolu na organizm, a ty wyciągniesz z tego tyle, że to spisek.

Biorąc statyny za 3 lata stanę się niskotestosteronowym wrakiem człowieka

To jest właśnie ta część, która z
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: Z takimi jełopami nie ma co rozmawiac. Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Chłopski rozum w narodzie jest za mocny i tego nie przegadasz komuś kto jest za bardzo lewej strony rozkładu IQ Gaussa.
  • Odpowiedz
@Chittat: No nie wiem. Ja nie piję, nie palę, uprawiam sport 3 razy w tygodniu, a o nadwadze słyszałem tylko w opowieściach.

No, a i tak mam LDL 204 i moim zdaniem to dla kasy zrobią wszystko.

Niech odbudują zaufanie ludzi, albo wymyślą coś co nie powoduje trwałego kalectwa to bede to
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: A jak sie odzywiasz ? Macro itepe ? Moze tutaj jest pies pogrzebany ?
Z jakoscia zycia to fakt. Mozna miec w------e i stwierdzic ze wole pic i palic 50 lat niz zyc jak mnich 80. Ja jednak widzialem na wlasne oczy, ze takie podejscie sie zmienia jak juz jest za późno i dana osoba lezy z rakiem albo inna choroba i czeka tylko na koniec bo juz nic
  • Odpowiedz
@Chittat: No niestety tutaj przyznaję szczerze, że jeśli chodzi o dietę to tutaj jest źle. Tzn nie smakuje mi w ogóle zdrowe jedzenie.

Więc jem dużo syfu, ale staram się rekompensować to dokładając ryby, orzechy, warzywa, owoce itd.

No ale widocznie to nie wystarczy czymś rekompensować tylko trzeba z czegoś zrezygnować.
  • Odpowiedz