Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pan Leonard mówił, że on akurat nie pacyfikował xD

@Polakmaly85: bo on tylko kopał dziurę pod płotem aby Kaczor mógł przejść.
Nie po to historie uczyli od Egiptu, dokąd zdążymy, żeby młodzi Polacy znali historie Polski. To taknjak wieżyc, że ojciec Kaczyńskich jako stojący po stronie Polski, Akowiec (o ile w ogóle był w AK - nie chodzi mi o afryka korps) nie był prześladowany po wojnie, a wręcz przeciwnie
  • Odpowiedz
@Gozd: Właśnie ta historia z ojcem z AK, który nie tylko nie był prześladowany przez reżim, ale też jego dzieci grały w telewizji mi się kupy nie trzyma. A ściślej rzecz biorąc, może i był w AK ale logika wskazuje, że w pewnym momencie przeszedł na stronę sowiecką =)
  • Odpowiedz
@Polakmaly85: podobno odmówił wykonania rozkazu xD tak było, za taki numer inni w PRL szli do pierdla albo wylatywali z wojska z wilczym biletem a jemu akurat przełożeni powiedzieli „a no spoko” i cztery miesiące później awansowali xD
  • Odpowiedz
w AK ale logika wskazuje, że w pewnym momencie przeszedł na stronę sowiecką =)

@Polakmaly85: bardziej od początku dzialal w opcji rozpracowania oddziałów.
D,Iwnie, że historycy jakoś cicho siedzą w tym temacie.
  • Odpowiedz
@Zenzowaty: warto dodać w tym miejscu, że - niezależnie od przeszłości - Pan Poseł, zajmujący nota bene fotel tuż za byłym Naczelnikiem, jest wyjątkowo pracowity ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ultimator - @Zenzowaty: warto dodać w tym miejscu, że - niezależnie od przeszłości - ...

źródło: Screenshot 2025-11-19 at 14-35-36 (1) Radosław Karbowski w serwisie X „Leonard Krasulski posłem jest od 20 lat. Pierwszy raz w Sejmie pojawił się w październiku 2005 roku. Mimo to większości opinii publicznej może być nieznany[...]

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zenzowaty: PiS, PO oraz cała lewica to post komunistyczne partie więc czemu kogo kolwiek dziwi że w ich kręgach są ludzie z ustroju komunistycznego. Przestańcie głosować na partię post komunistyczne to nie będzie komunistów w sejmie.
  • Odpowiedz
Właśnie ta historia z ojcem z AK, który nie tylko nie był prześladowany przez reżim, ale też jego dzieci grały w telewizji mi się kupy nie trzyma. A ściślej rzecz biorąc, może i był w AK ale logika wskazuje, że w pewnym momencie przeszedł na stronę sowiecką =)

@Polakmaly85: albo po prostu był potrzebny po wojnie nowej władzy, jako inżynier i osoba zdolna do odbudowywania Polski. Z tego co się
  • Odpowiedz