Wpis z mikrobloga

#rower #szosa #triathlon
Siemanko. Chcialbym w przyszlym roku zacząć przygodę z szosą razem z małżonką i pewnie teraz jest najlepszy moment żeby coś kupić. Niestety nie wiem co i jak a temat szeroki i nie tani. Potrzebuje pomocy jak zacząć poszukiwania, może do kogo się zgłosić po radę. Najlepiej online.

*dwa rowery szosowe. Jeden dla chłopa z założeniem startów w triatlonach drugi dla kobiety.
*moje jedyne doświadczenie okołoszosowe to jazda na trenażerze. Mam Zwift z Kickr Core i robię sobie od paru miesięcy treningi uzupełniające do biegania.
*mam blisko decathlon i tam też pójdę się wypytać, ale nie chcę iść bez żadnej wiedzy.
*budżet na oba razem z osprzętem około 15k zł
*chłop 191 86kg nie wiem nawet czy rama L czy XL dla mnie będzie lepsza, kobitka 160
*nowy używany?

Będę wdzięczny za namiary na jakieś strony, filmiki które mogą mnie wyedukować na jakiś podstawowy poziom. Treści jest multum i nie wiem co jest wiarygodne
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@CryGirl1921 Dzięki za konkretry! Te Sensy to cenowo ze wszystkiego co oglądałem chyba najlepsze. Naciągajac trochę budżet mógłbym mieć dwa na 105 z elektrycznym sterowaniem co jest dla mnie bardzo atrakcyjne.

Pytanko do ciebie czemu zdecydowałeś się na ramę L a nie XL?

@GrubyKociol niestety nie mogę sobie pozwolić na duże różnicę w obydwu rowerach. Te promocje z peppers wyglądają super ale wszędzie gdzie patrzę to przebrane rozmiary a ja potrzebuje
  • Odpowiedz
@Simpleco: no contend to taki entry level, pojezdzisz rok/dwa i sobie kupisz w karbonie na di2 kolejny rower o bardziej agresywnej geometri

Sensy są bardzo popularne ze względu na swoją cenę, a wcale nie tracą na jakości więc jako 1 rowery myślę że to strzał w 10 (zawsze można dokupić koła w karbonie od chińczyka za 1500-2000 np. CSC i mieć zajebiste koła już na przyszłość)

mam jeden rower XL
  • Odpowiedz
Propelki na pełnym propsie w tej cenie brać jeździć i czerpać mega frajdę. W przyszłości wymienić koła na karbonity i masz rower na lata

Propelek>TCR a do tri to już na pewno
  • Odpowiedz