Aktywne Wpisy

Emerald84 +37

denazyfikacja +92
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

-AI, które robi dzisiaj robotę kilku midów, w końcu wejdzie na poziom seniorski i zostaną Project Managerowie z odrobiną skilla dev ops, inżynierowie znający architekturę również będą zbędni, bo AI wytłumaczy PMowi architekturę
-Hindusi dalej będą klepać proste roboty, bo zadowoli ich $5/dzień
-dla Amerykańskich firm jesteśmy zbyt drodzy, wolą Ukrainę, Białoruś, Wietnam, Filipiny, Indie
-bańka AI istnieje, ale jak pęknie to co z tego, Claude pójdzie na $1000/m, ale i tak będzie tańsze niż 5 midów
30-40 letni programiści, na co się przekwalifikujecie za 10 lat? Bo to, że rynek w Polsce już nie wstanie jest pewne.
#praca #pracait #programowanie #programista15k #pieniadze
źródło: image
PobierzNa co się przekwalifikujesz?
@protagonista91: ja robię jeszcze przez pół roku micro saasy, bo mam na to jakąś tam bazę klientów, nie wiem ile wyjdzie z tego, może 5k/m, może 10k/m-15k/m, nie wiem. Wiem jedno, nawet
@roonie: chyba bardziej niebezpieczne niż spawanie ;)
Mamy imigrantów na pana miejsce do pracy fizycznej.
@mk321: jest różnica, migrant musi przyjechać do Polski, a praca IT wyjeżdża z Polski prosto do Mumbaju xD
Dobra praca spawacza = emigracja, ale nie do krajów z czarnej listy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rustyyyy: jest zakład spawający maszty do turbin wiatrowych :)
Tylko coraz więcej automatyzacji :)
@luke-mat: dzieki, bo nie bylem tego pewny. Teraz juz wiem.