Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #pc #geforcenow
Hej mirki,
Od paru ładnych lat zarzuciłem pc gaming (o ile można tak nazwać moje gamingowe laptopy ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i osiadłem na konsolach. Przerzuciłem się też z uwagi na pracę na Mac os. Lata minęły a mi konsole już totalnie zbrzydły przez kosmiczne ceny gier cyfrowych i cały ten bajzel który się tam odbywa (zbieranie pustych pudełek z płytami już średnio mnie kręci ale na stare wydania gier patrzę z łezką w oku). Do rzeczy: zacząłem spoglądać w stronę PC no ale mój aktualny setup: Mac studio, totalnie biurowy monitor UW 75hz + zestaw logitech MX raczej z gamingiem nie ma zbyt wiele wspólnego. Granie w upscalowanym 1080p mam już na konsolach więc gdybym miał rzeczywiście przerzucić się na PC to raczej patrzyłbym w kierunku sprzętu pozwalającego na w miarę komfortową grę w okolicach 4k. Niestety mam też żonę i 3 dyszki na karku więc trzeba do tematu podejść na spokojnie. Wymyśliłem sobie testowy okres przejściowy: upgrade monitora i peryferii + geforce now. żeby zobaczyć czy temat mi się nie znudzi po miesiącu Testowałem sobie dziś pakiet ultimate i przynajmniej na moim internecie działa to fenomenalnie. No i teraz moje 2 pytania. Jaki monitor polecacie żebym mógł spokojnie używać go zarówno do pracy (software dev) i grania? Budżet tak +- 2.5 - 3k. Jak duża jest realna różnica w jakości pomiędzy ultimate a natywnym PCtem o podobnych parametrach?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach