Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was wysyłał paczkę ( #vinted ) za pośrednictwem Orlen Paczki cięższą niż dopuszczalny limit 2kg?
Wystawiając zestaw 5 książek wybrałem największy możliwy rozmiar przesyłki, i o ile gabaryt nie jest problemem, o tyle okazuje się, że jest tak mały limit wagi. Paczka waży ponad 3 kg i zastanawiam się czy zostanie dostarczona.

#pyatnie #vinted #orlenpaczka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zuiko: a przypadkiem limit nie wynosi 20 kg? 2kg to według mnie byłoby zbyt mało, wysyłałem wielokrotnie cięższe przesyłki i zawsze dochodziły do kupującego
  • Odpowiedz
  • 0
@IbraKa W e-mailu z etykietą jest info, że maksymalnie 2 kg. Na samej etykiecie takiego ograniczenia nie widzę. Cóż, pozostaje wysłać - w najgorszym wypadku wróci. Dam znać czy się udało.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zuiko może to jest proponowana waga przesyłki. Jak wysyłałem przesyłki zagranicą np do Rumunii przez Cargus to na etykiecie też była jakieś wymyślona waga przesyłki typu 1kg, 2kg. Ale nikt na to nie patrzy
  • Odpowiedz
  • 1
@IbraKa: Wychodzi na to, że Vinted ma podpisane umowy z przewoźnikami narzucające limit 2 kg.

Dla potomnych: paczka została dostarczona przez Orlen Paczkę bez najmniejszego problemu, mimo przekroczenia limitu.

Natomiast ta sama paczka nadana za pośrednictwem Poczty Polskiej została zwrócona z sortowni.
  • Odpowiedz
@Zuiko: ja mam zawsze wyłączoną wysyłkę przez pocztę polską. zawsze miałem niemiłe doświadczenie z nimi. NIE MÓWIĄC JUŻ O DPD
  • Odpowiedz