Wpis z mikrobloga

Nie wiem skąd znowu ten najazd na #linux
Pogódźcie się z tym, że ludzie są szczęśliwi z linuxem i jak windows jest wystarczający lub jest maksem waszych możliwości to po prostu to powiedzcie, a nie twórzcie historie ile to trzeba teraz sterowników nie wiadomo czego i całe życie w konsoli XD

To już też nie jest to co kilka lat temu, to po pierwsze. Po drugie w czasach GPT młoda osoba sobie wszystko ustawi bez najmniejszego problemu. Po trzecie dużo fajnych programów jest łatwo dostępnych, który zajebiście ułatwiają prace i życie. No i #windows i ogólnie projekty #microsoft są tak niedopracowane od kilku lat, że nie wiem po co to bronić w internecie, gdzie tylko się da to unikam, żeby się nie w------ć. Nie namawiam jak komuś dobrze z windowsem, ale dajcie spokój. Microsoft z googlem tak chamsko jebią inne systemy i wyszukiwarki, że dla mnie z samej tej przyczyny było warto
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@o__0: to streszczając odbyła się tu niedawno krucjata, głównie skierowana właśnie w użytkowników linuxa, jeden gość od 2 tygodni konsekwentnie wrzucał nawet po kilka postów dziennie jadąc i obrażając wszystkich, przy okazji wrzucając wszystkich na czarną więc nawet nie dało się odpowiedzieć.

XD

@balrog84 Debian to jest gotowiec, wtf. Instalujesz i używasz. Mam na lapku.
  • Odpowiedz
@Faraluch Ja chciałbym się dowiedzieć co zaważyło, że ktoś powiedział Windowsowi "dość" i zainstalował nagle Linuxa. Serio, chciałbym poznać przykłady takie z życia wzięte.
  • Odpowiedz
@radziuxd: recall, wpychanie wszędzie ai, bloatware, brak kontroli nad urządzeniem.
Z tym brakiem kontroli to np potrzebowałem w jednym z moim komputerów wyłączyć na stałe windows defendera, otóż jest to niewykonalne i sam się włącza po bardzo krótkim czasie. Próbowałem różnych sztuczek, edytowanie rejestrów, polecenia konsolowe ale bez skutku.
  • Odpowiedz
@ork_zwiadowca Ja używam Defender Control i działa już kilka lat. ¯\(ツ)/¯ Recall - pierwsze słyszę co to jest, ale czytam, że domyślnie jest wyłączone i trzeba mieć jakiś "AI" procesor. Gdzie to AI wpychają? Nie kojarzę na szybko w ogóle wbudowanych funkcji AI w jedenastce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
radziuxd - @ork_zwiadowca Ja używam Defender Control i działa już kilka lat. ¯\(ツ)/¯ ...

źródło: 1000070612

Pobierz
  • Odpowiedz
@Faraluch: Siedziałem 15 lat na windzie która z każdą kolejną edycją powodowała w---w swoją polityką. Siedziałem 8 lat na linuchu na którym mimo dużego postępu, ciągle najlepiej jest używać przeglądrki i słuchać muzyki. Mam pracę, mam projekty, mam oprogramowanie i wsparcie, mam życie, mam artystyczne pomysły, ale nie mam czasu i nie mam już nerwów... więc gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.

eeehhh - @Faraluch: Siedziałem 15 lat na windzie która z każdą kolejną edycją powodow...
  • Odpowiedz
Wszyscy specjaliści się rzucili na linuksa bo tam jest zajebiste fossowe oprogramowanie które robi konkurencję dla komercyjnego softu xD

@eeehhh: No to wymieniaj tych wszystkich specjalistów którzy na pewno nie są na Linuxie, raz raz. I jakieś dowody pokaż.

Wymieniaj z nazwy, raz raz.

AutoCAD Architecture i Revit. A jak?
  • Odpowiedz
No to wymieniaj tych wszystkich specjalistów którzy na pewno nie są na Linuxie, raz raz. I jakieś dowody pokaż.

@SystemHalted2_0: Statystyki rynkowe mówią wszystko, papużko. Jola szczupła, Jola szczupła. Linux nie nadaje się do niczego ambitniejszego.

My jesteśmy pod swoim
  • Odpowiedz
@radziuxd: to odpowiadam za siebie:

1. Zostałem zmuszony w pracy (z powodu softu, jaki używamy) do korzystania z Windowsa 11 - w tamtym momencie nadal byłem na 10 prywatnie i po raptem dniu korzystania z tego cudownego tworu stwierdziłem, że nie zamierzam nigdy tego szmelcu używać - to było jakoś 2 lata temu. 10 jeszcze nie była aż tak zła, ale od 7 konsekwentnie miałem wrażenie walki z UI oraz narastający
  • Odpowiedz
Statystyki rynkowe mówią wszystko, papużko. Jola szczupła, Jola szczupła. Linux nie nadaje się do niczego ambitniejszego.

Marne odwracanie kota ogonem. Dalej nie udowodniłeś że żaden specjalista nie jest na Linuxach mitomanie.

Ciekawe czemu swój komentarz usunąłeś,

@eeehhh:
Mój post jest w bardziej ogólnym miejscu, bo powinien trafić w
  • Odpowiedz
Dalej nie udowodniłeś że żaden specjalista nie jest na Linuxach mitomanie.

Mój post jest w bardziej ogólnym miejscu, bo powinien trafić w szersze grono.

@SystemHalted2_0: Nie, ty po prostu desperacko szukasz oparcia w swoim kółeczku adoracyjnym.

Linux to jest marny % rynku i nie mam zielonego pojęcia co ci mam tu udowadniać. Zresztą kto to jest specjalista? Typ co stawia serwery
  • Odpowiedz