Aktywne Wpisy

HADESP2K +83
przysięgam już nigdy nie kupię głupich akcji, tylko etf i obligacje watykańskie 2137 letnie, ale daj mi wyjść panie oracle na zero #gielda
źródło: 1000022389
Pobierz
B12477 +32
marcin.frejer@BARCONCEPT.PL
XDDDDDDD mistrzostwo. Ciekawe czy dla rodziców była możliwość napicia się chłodnego piwka z nalewaka #pdk #heheszki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#raportzpanstwasrodka
XDDDDDDD mistrzostwo. Ciekawe czy dla rodziców była możliwość napicia się chłodnego piwka z nalewaka #pdk #heheszki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#raportzpanstwasrodka
źródło: IMG_9911
Pobierz

#mieszkanie #mieszkania #nieruchomosci
@Reymont: Identycznie jest w przypadku odrębnej własności.
Przepraszam bardzo, kolega się szaleju najadł?
@PanKapibara: W przypadku odrębnej własności wspólnota mieszkaniowa może jako wierzyciel zabezpieczyć swoje roszczenia hipoteką przymusową. Wymagany jest do tego tytuł wykonawczy lub inny dokument wymieniony w Ustawie o księgach wieczystych i hipotece.
W przypadku mieszkania spółdzielczego w skrajnej sytuacji z Twojego lokalu można prowadzić egzekucję długów spółdzielni. Na przykład: spółdzielnia zalega Kowalskiemu, Kowalski może licytować Twoje mieszkanie. Poczytaj sobie o aferze WSM i tzw. rugach spółdzielczych. Przy lokalu własnościowym takiego ryzyka nie ma - a że za własne długi odpowiadasz to oczywista oczywistość.
Kiedyś jak szukałem różnic pomiędzy tymi formami własności właśnie to znalazłem tylko jeden materiał który wskazał na to potencjalne ryzyko obciążenia mieszkania z prawem spółdzielczym przez spółdzielnie i z tego powodu unikałem takich mieszkań (inna sprawa, że żadne takie nigdy mi isę naprawdę nie spodobało więc raczej nie miałem dylematu) i odradzałem znajomym.
sadsc
Teraz korzystając z okazji rzuciłem pobieżnie okiem na Ustawę o spółdzielniach
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-20 115523
Pobierz@PanKapibara: Wygląda na to, że obaj pisaliśmy o czymś innym niż @Reymont
Przykład rugów spółdzielczych i WSM to działalność przestępcza. Osoby zamieszane zostały skazane