Wpis z mikrobloga

Chcę odświeżyć radio Hondzie Civic VIII ES sedan z 2008 roku. Widziałem na allegro/aliexpress takie dedykowane z androidem tabletem LTE z kamerą cofania, jak działają takie chińczyki? Zależy mi głównie na bluetooth, wiem że mogę kupić adapter bluetooth pod zmieniarkę cd w radiu, ale czujników parkowania nie mam a taka kamerka to by było pomocne dla mojej kobiety (mi wystarczą lusterka)

#samochody
#audio
#motoryzacja
#honda
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kopilop

jak działają takie chińczyki?

różnie
jedne są znośne inne są nieakceptowalnie powolne albo nie działają jak się zrobi zimno musisz dobry wybrać
  • Odpowiedz
@kopilop: minimum 6GB ramu, najlepiej 8GB... 128+GB pamięci. Musisz szukać zestawu z kamerą i modemem LTE.
W Hondach dobrze sprawują się radia JUNSUN, często są dedykowane pod konkretne modele.
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn: no patrzę tylko takie powyżej 1000 zł z 4gb ram, chodzi mi o ogólne działalnie, np. czy dobrze działają pod względem modułów cam (by się włączało razem ze stacyjką, sterowanie z kierownicy, etc), czy spasowanie plastików jest dobre, czy jakość dźwięku jest ok (i z radia i z bluetooth, spotify czy cokolwiek)
  • Odpowiedz
  • 0
@Sckb: ok, dzięki za polecenie konkretnej marki, a te jakieś bajery typu obd2 to jak działa, muszę mieć dodatkowy adapter obd2 bluetooth czy to jakoś przez wiązkę can się bezpośrednio łączy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sckb: dzięki, a czy warto kupować bezpośrednio z aliexpress czy innych chińskich stron? Na pewno taniej, ale nigdy nie zamawiałem z chin niczego powyżej 200 zł także się trochę cykam
  • Odpowiedz
@kopilop: kup pan transmiter BT Baseus za 50zł - działa łądnie BT 5.0 xD lepiej niż w jakiś nowych BMW za 100k~ xD

Łączysz się iPhonikiem i śmiga
  • Odpowiedz
jak działają takie chińczyki?

@kopilop:

duzo zalezy od softu, nie tylko od bebechow. szczegolnie jezeli twoje dotychczasowe radio jjest wspolnym wyswietlaczem z komputerem pokladowym i np. panelem klimatyzacji, sterowanie kierownica... nie ma gwarancji ze jakis model z 8gb ramu i super SoC bedzie lepiej zintegrowany z samochodem niz cos slabszego. najlepiej bedzie jezeli popytasz na forach do tego modelu samochodu co ludzie polecaja. za to odpowiada tez adapter
  • Odpowiedz
  • 0
@WykopanyDzon: wow, super że podzieliłeś się taką wiedzą, w sumie racja, chińczyki oszukują, brat się nabrał na pendrive 512 gb za 10 zł a się okazało, że to kość stara 128mb i wirtualnie oszukuje system. No ja celuje w takie chińczyki "premium", chcę by to działało bezproblemowo przez kilka lat, w 99% i tak będzie używane głównie google maps/yanosik, spotify/youtube, bluetooth i kamera cofania, android auto mi nie potrzebne bo
  • Odpowiedz