Aktywne Wpisy

MonazoPL +100
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
Jak strollować trolla?
Kiedy dowiedziałem się, że moim Mikołajem w #wykopaka jest @Wrrronika spodziewałem się wszystkiego. A kiedy zaczęła naciskać, żebym odebrał paczkę jak najszybciej, miałem w głowie różne pomysły jak tu jej zrobić na złość. W imię zasad. Okazja napatoczyła się sama, bo paczka trafiła do paczkomatu tymczasowego, więc mogłem opóźnić jej odbiór o parę dni. To było jednak zbyt mało. Podczas rozpakowywania paczki wpadłem na lepszy pomysł i
Kiedy dowiedziałem się, że moim Mikołajem w #wykopaka jest @Wrrronika spodziewałem się wszystkiego. A kiedy zaczęła naciskać, żebym odebrał paczkę jak najszybciej, miałem w głowie różne pomysły jak tu jej zrobić na złość. W imię zasad. Okazja napatoczyła się sama, bo paczka trafiła do paczkomatu tymczasowego, więc mogłem opóźnić jej odbiór o parę dni. To było jednak zbyt mało. Podczas rozpakowywania paczki wpadłem na lepszy pomysł i
źródło: Wrrronika pod siebie czasem sika
Pobierz

Co mam mówić na rozmowie, pomóżcie proszę! Studiowałem informatykę ale ze względu na depresje i związaną z nią prokrastynacje nie udało mi się skończyć studiów. Mam tylko ogólne po liceum. Jeszcze na studiach miałem staż w IT i udało mi się go jakoś skończyć, ale studia nie dałem rady. Potem dostałem ofertę jako junior, wyleczyłem depresję i jakoś poszło, ale na studia już nie wróciłem. Z------m bo poczułem się zbyt pewnie w pracy przez covidowe eldorado i nie chciało mi się wrócić na studia, teraz pluje sobie w brodę. Czas minął, w czasie eldorado zmieniłem firmę, ale ostatnio dostałem wypowiedzenie bo kryzys w IT.
No i mam spory problem, bo niby mam 7 lat expa w dwóch firmach nabite, ale nigdzie nie chcą backendowca bez papierka :( Wszędzie mówią że klient wymaga minimum licencjatu.
Nie mam pojęcia co mam mówić żeby nie było problemów ze studiami, przecież nie mogę powiedzieć że miałem depresje i prokrastynację.
#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza #psychologia #terapia #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Na rynku jest niestety bardzo dużo osób bez studiów i nawet jak mają 10 lat doświadczenia to nie potrafią wiele i mają ogromne braki w podstawowej wiedzy.
Bez studiów Twoje CV utonie w morzu ludzi po bootcampach, albo tych co przeszli z innych branż, teraz stracili pracę i wysyłają CV gdzie popadnie.
Do dzis pamietam, jak jak poprawialem jakiegos devopsa po bootcampie. Mial problem z autentykacja do proxy. Oczywiscie fujara nie chcial zmienic hasla, bo przeciez haslo ma prawidlowe. To mowie do smiecia, a pokaz mi ten skrypt
<kod>
Nikt nie sprawdza bo każdy wie że to podstawa tak jak nikt nie pyta czy umiesz obsłużyć klawiaturę. Tutejsze bajdurzenie o tym jak to papier jest niepotrzebny pochodzi zazwyczaj od tych co siedzą w jednej budzie od lat albo trafili tam sposobem. Dla pracodawcy jest to forma prestiżu ("nasz team to same magistry inżyniery") i najłatwiesza forma przesiewu bo terqz każdy jest