Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z nauką pływania – jak sobie z nimi radzić?
Mial ktos tak na #basen ze praktycznie zerowe postepy przy #naukaplywania? Mam juz drugiego instruktora, bo myslalem ze tamten nie ogarniał ale widze ze to ja mam problem. Same podstawy typu lezenie na wodzie, przewalczenie strachu przed wlozeniem glowy do wody (nadal jest) zajelo mi okolo 10-15 zajęć żeby móc jako tako iść dalej. Wpadałem też często w panikę bo zamiast wypuszczać powietrze w wodzie to piłem wodę bo mi się myliły te ruchy. Instruktor powiedzial, ze mam po prostu bardzo slaby "multitasking", tzn potrafie sie skupic jedynie na jednej rzeczy na raz (i to tez slabo), tzn jak np probuje machać rękoma to zapominam machać nogami, jak macham nogami, to macham byle jak rękoma albo w ogole zapominam bo skupiam sie na czym innym. Zawsze mialem z tym problem, np nigdy nie potrafie jednoczesnie sluchac i pracowac, zawsze albo to albo to, single thread. Dac sobie spokoj bo taki juz moj urok czy znacie jakies sposoby? Może po prostu pływanie nie jest dla każdego? #zdrowie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:multitasking to mit, jak pływasz to staraj się wykonywać ruchy w rytm 1,2,3 i skup się na tym mocno, postaraj się wyczuć jak porusza ci się każdy mięsień, bo najwidoczniej gdzieś ci muszą myśli uciekać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A chodzisz też samemu ćwiczyć? Wykupiłem w sumie 18 lekcji, 16 mam zrealizowanych. Nauka pływania od 0 - wcześniej nigdy nie byłem na basenie. Przepłynę żabką około 850 metrów w godzinę, ale technika nadal jest słaba, wychodzi mi tak około 32-34 długości basenu podczas których opaska pokazuje dosyć dużo kopnięć jak na ten dystans. Tylko że ja chodzę jeszcze dodatkowo dwa razy w tygodniu (razem 3x) i w kółko
  • Odpowiedz