Wpis z mikrobloga

k---a kupuje etf na chiny jeb za tydzień mam już -9% kupuje nvidie jeb spadek. czegokolwiek nie kupie to spada. Dlaczego nie może być tak że kupuje spółkę i ona poprostu rośnie. ja nie mowie że odrazu +2137% ale zawsze jest tak że jak kupie to wykres leci ciągle w dół. jakbym dziś kupił googla to kurs by jebnął tak że wróciłby do poziomu z początku 2006 roku ale wam tego nie zrobie.
#gielda
PozdroMleczny - k---a kupuje etf na chiny jeb za tydzień mam już -9% kupuje nvidie je...

źródło: temp_file4527491833484116163

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PozdroMleczny: bo zanim utwierdzisz sie w przekonaniu, ze chcesz poswiecic na te spółkę swoje ciezko zarobine pieniadze, widzisz jak pieknie rosnie przez miesiac az w koncu zdecydujesz sie kliknac BUY to madrzejsi od ciebie ktorzy kupulu duzo wczesniej zaczynaja relizowac zyski. Jestes po prostu idelana definicja ulicy.
  • Odpowiedz
@PozdroMleczny: a nie lepiej pójść w jakieś ppk albo fundusze tylko samemu bawić się w spółki? Ja wiem że wykopki liczą na zyski rzędu 80% w ciągu miesiąca no ale nie oszukujmy się: 99% zalicza spadki już następnego dnia xD a taki PPK / fundusz w IKE czy zwykły fundusz, notują stabline 15-25% w skali roku
  • Odpowiedz