Wpis z mikrobloga

@szwajcarski-szlak: może i tanie, ale nie wiadomo co zostało użyte do produkcji tego, nikt nie ponosi w UE odpowiedzialności, to ja podziękuje za chinola, szczególnie, że ma to kontakt z takimi częściami ciała a nie innymi
  • Odpowiedz
@Konkol: ostatecznie to nigdy nie wiadomo. Wiele rozpoznawalnych marek produkuje lub kupuje półprodukty w Chnach i w teorii firmy te muszą spełniać unijne normy chcąc to tu sprzedawać, ale jak jest naprawdę?
Szanuję takie podejście, ale duzi producenci robią, robili i będą robić w wała konsumów dla milionów monet na koncie, więc ciężko być naprawdę pewnym.
  • Odpowiedz
@szwajcarski-szlak: ah no wiem, że jest argument, bo inni robią, jednak zawsze może wejść kontrola cała na biało i wtedy firma może się mierzyć z dużym ostracyzmem ze strony klientów - jest duża szansa. Też można wspierać lokalnych producentów, ale mam świadomość, że niektóre ceny to są oderwane od rzeczywistości i jeśli ktoś jeździ po "bułki" to kupno bibósw za 800-900 zł to jest kosmos (zresztą dla mnie też xD)
  • Odpowiedz
@Konkol ,,Pieluchy'' w lepszych bibsach z Ali zwykle są europejskie, np. od Elastic Interface i Dolomiti. A główne fabryki (Lameda, Ykywbike i Darevie) szyją też jako OEM/ODM dla wielu zachodnich marek, więc mają wymagane certyfikaty i nie ma się czego obawiać imo. To nie to samo co jakiś no name fast fashion z Shein.
  • Odpowiedz
@Ostatni_Piwniczanin: dzięki za potwierdzenie, gdzieś to już czytałem, ale chciało mi się szukać linków. Ja na razie mam głownie Ykywbike i jestem zadowolony.
@Konkol: przecież nie chodzi o kupowanie najtańszych rzeczy, a o znalezienie dobrego balansu między ceną i jakością. Tak jak piszesz, ceny renomowanych producentów to srogi kosmos, przy czym nadal nie masz pewności co do jakości czy tego gdzie i jak to jest robione.
  • Odpowiedz
@szwajcarski-szlak Co do okularów z Ali, to polecam Ci przetestować Kapvoe z napisem X-VYSN w rogu szybki. Polaryzacja jest potrzebna tam gdzie słońce odbija się od wody lub śniegu, w kolarstwie niekoniecznie. X-VYSN zamiast tego ma bardziej przydatne funkcje, jak poprawiony kontrast i powłoka hydrofobowa. Scvcn czy Puton to tańsze wersje tej samej marki, ostatnie można dostać już za 7$ ( ʖ̯)
Ostatni_Piwniczanin - @szwajcarski-szlak Co do okularów z Ali, to polecam Ci przetest...

źródło: temp_file3202534157773975748

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ostatni_Piwniczanin: dzięki Mireczku za polecajkę, zerknę na te okulary w wolnej i może się skuszę, aczkolwiek jakiś model Scvcn brałem pod uwagę z tym o którym mówię w filmie i zdecydowałem się jednak na tamte, ze względu na to że wyglądają na bardziej pancerne. Miałem kiedyś podobne okulary do tych ze zdjęcie wyżej (bez zabezpieczenia szybki na dole) i niestety spadły na tę szybkę która pękła. Jeśli to nie problem
  • Odpowiedz