Wpis z mikrobloga

• 2
@KarmelkowyZubr: pewnie w dużej mierze kwestia zrzucenia posta jest kwestią ilościową, a nie jakościową - czyli im więcej zgłoszeń, tym większa szansa na zrzucenie, nawet jeśli nie ma na to sensownego powodu. Być może dobrą formą walki z konfederacką dezinformacją byłoby wrzucanie gdzieś (grupa, tag na wypoku itp.) postów z fałszywymi informacjami i podżeganiem do nienawiści, tak aby cała grupa je zgłaszała
  • Odpowiedz
@the_good_guy: Ja już przestałem wierzyć w jakąkolwiek inną reakcję Facebooka na zgłoszenia niż "Ten post nie narusza naszych standardów."
Nie wiem jak to się dzieje, ale jakoś się dzieje - mi np. w reklamach normalnie wyskakuje p*rno. Tylko fakt, jest ono ukryte np. jakaś bajka Anime i po paru sekundach wjeżdża akcja. Lub jakaś nagość stworzona przez Ai. Ale nie ma co się dziwić. Rafał Brzóska CEO InPostu ze swoją
  • Odpowiedz
@the_good_guy zaglądałeś kiedyś na Muskowego X?
Tam to zgłaszanie nie ma sensu, a algorytm podsunie Ci wręcz 20 takich wpisów. Pod wpisami dowolnego komentatora czy polityka w chwilę pojawia się kilkanaście proruskich komentarzy.
  • Odpowiedz
Nie wiem jak to się dzieje, ale jakoś się dzieje - mi np. w reklamach normalnie wyskakuje p*rno

@ferdidurke: Kiedyś tak nie było i szybko usuwali. Ale Cukierberg to teraz przyjaciel Trumpa, prawak neofita, dziwi cie w rym kontekście ze fb służy dziś do szerszenia ruskiej propagandy?
Bez wsparcia Trumpa UE by już dawno przykręcił metę, ale z jakiegoś powodu jest teraz nie do ruszenia.
A spróbuj wrócić ruską flagę
  • Odpowiedz
@the_good_guy w Birmie robili dokładnie to samo i skończyło się ludobójstwem, ale że tam niebiali zabijali innych niebiałych to nikogo to nie obeszło. Może jak u nas w końcu coś jebnie, to wtedy pójdzie impuls żeby Metę dojechać.
  • Odpowiedz