Wpis z mikrobloga

@kopytko1234: ty jakim dzbanem trzeba być aby rzucać analogie do rakiet za miliony vs drony za kilkaset dolców? przecież kazdy wojskowy mający mózg tak to komentował, oprócz oczywiście partyjnego generala który jeszcze przed chwilą twierdził że drony to zabawki komunijne
  • Odpowiedz
  • 0
@kopytko1234 Konforusek odkrywa wiedzę tajemną entropii uniwersum, że r------------e czegoś kosztuje mniej niż tego zbudowanie.
Na następnym wywiadzie pewnie odkryje że czapkę trzeba nosić zimą.
  • Odpowiedz
ty jakim dzbanem trzeba być aby rzucać analogie do rakiet za miliony vs drony za kilkaset dolców?

@z-a-k: bo wypowiedz metzena byla odpowiedzią dzbana, nie wiem czy wiesz ale tani dron może rozwalić rafinerie wiec opłaca sie uzywac drogich rakiet do ich zestrzelenia
a co tam politykz tiktoka moze wiedziec
  • Odpowiedz
  • 5
bo wypowiedz metzena byla odpowiedzią dzbana, nie wiem czy wiesz ale tani dron może rozwalić rafinerie wiec opłaca sie uzywac drogich rakiet do ich zestrzelenia

@Pawel993 Nie opłaca. Dronów może jednej nocy przylecieć i 800. Nie starczy Ci rakiet, a co dopiero na inne cele niz dron ze sklejki.

Dlatego Ukraińcy unikają strzelania do dronów rakietami, jeśli nie muszą.
  • Odpowiedz
Nie opłaca. Dronów może jednej nocy przylecieć i 800. Nie starczy Ci rakiet, a co dopiero na inne cele niz dron ze sklejki.

@BenAli: da się odróżnić wabiki od uzbrojnych dronów
po drugie w tej akcji chodziło o coś innego, bo sugerujesz że rosja uzyła dronów na Polske żebyśmy drogimi rakietami strzelali do nich
  • Odpowiedz
  • 1
da się odróżnić wabiki od uzbrojnych dronów

@BenAli Dalej nie rozumiesz. Nie opłaca się strzelać rakietami do również UZBROJONYCH dronów. Bo te są nadal tańsze i liczniejsze niz rakiety. Ukraincy to rozumieją, a Polacy na wykopie nie.

bo sugerujesz że rosja uzyła dronów na Polske żebyśmy drogimi rakietami strzelali do nich

@BenAli Nie. Nigdzie tak nie napisałem.
  • Odpowiedz
Dalej nie rozumiesz. Nie opłaca się strzelać rakietami do również UZBROJONYCH dronów. Bo te są nadal tańsze i liczniejsze niz rakiety. Ukraincy to rozumieją, a Polacy na wykopie nie.

@BenAli: uzbrojony dron shahed moze koszowac ponad 100 tys $, to te drony realnie szkody wyrządzają w infrastrutkurze krytycznej, to ze leci 800 dronow to nie oznacza ze wszystkie trzeba zesrzelic, da sie rozpoznac ktore trzeba zniszczyc
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawel993 A ile milionów kosztowało nas zniszczenie tych dronów per sztuka? Ile takich rakiet mamy?

Ukraincy nie bez powodu strzelają do dronów karabinami maszynowymi z ziemi, dronami przechwytującymi i wykorzystują kukuruźniki typu Jak-52.

Jednorazowa akcja, żeby pokazać Ruskim - w porządku. Ale na dłuższą metę nie da się tak prowadzić wojny.
  • Odpowiedz
@Pawel993: tani dron, rozwalic rafinerie xddd ty masz mozg? a to co napisalem powtarzal kazdy wojskowy

bo wypowiedz metzena byla odpowiedzią dzbana, nie wiem czy wiesz ale tani dron może rozwalić rafinerie wiec opłaca sie uzywac drogich rakiet do ich zestrzelenia

masz
  • Odpowiedz