Wpis z mikrobloga

#canva #bookstagram #grafika #kiciochpyta #zwiedzamyswiatprostytucjizkleboldswaifu
Od dobrych dwóch lat prowadzę profil na IG o książkach, grafiki tworzę w oparciu o jeden z darmowych szablonów z canvy, tylko z pozmienianymi kolorami i niektórymi elementami, ale czuję, że czas na zmianę. Przeglądam sobie te darmowe szablony, ale jednak nie widzę nic, co by mnie zainteresowało, a nie za bardzo chcę płacić za subskrypcję, bo ja tych grafik robię może 10-20 w skali miesiąca. Dodatkowo jak patrzę sobie na inne bookstagramy, to wszystkie mają takie ładne, dopracowane grafiki, a nawet I relacje. Są jakieś alternatywy dla canvy, albo może jakiś prosty program dla osoby, która z grafiką jest na bakier? Mam raczej niskie umiejętności, jeśli chodzi o tworzenie grafik. Na pintereście znajduję bardzo dużo fajnych "naklejek" do ozdabiania grafik, wszelkich figur i innych, ale potrzebuję czegoś, żeby złożyć to w całość, choć szczerze mówiąc najlepiej pracuje mi się na gotowych szablonach, które mogę sobie właśnie poprzerabiać bardziej pod siebie. Załączam grafikę w estetyce w jakiej obecnie prowadzę profil.
kleboldswaifuv2 - #canva #bookstagram #grafika #kiciochpyta #zwiedzamyswiatprostytucj...

źródło: temp_file3001971819910718780

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kleboldswaifuv2: Z pewnością Affinity V3 - jest darmowy i zdecydowanie ma więcej możliwości od Canvy. Dodatkowo możesz użyć darmowych szablonów do Photoshopa, powycinać sobie co Ci się podoba. Albo poprosić jakiegoś grafika (np mnie xD), żeby taki szablon Ci zrobił.
  • Odpowiedz
@kleboldswaifuv2: Zdecydowanie nowe Affinity. Nauczenie się wektorów to nie problem. Zdecydowanie większym wyzwaniem jest projektowanie graficzne, ale tyle kanałów o tym jest na YT, że głowa mała.
  • Odpowiedz
@kleboldswaifuv2: Jak nie znasz programu to naturalnie będziesz się go uczyć. Ale skoro na Canvie przerabiałaś szablony to w sumie podstawy jakieś masz. To nie jest trudne, a na pewno bardziej profesjonalne niż wstawianie tekstu do gotowych szablonów.
  • Odpowiedz