@0caffe: Valve przy premierze Indexa i Decka wydalo odpowiednio HF Alyx i Apperture Desk Job, wiec teraz jak wydaja 3 urządzenia naraz, to pewnie też coś będzie. Jak nie Half-Life to pozostaje Portal lub nowe IP?
@0caffe: Nie rozumiem tego hype, HL3 to jest bazowanie na sentymencie, HL1 i 2 tak na prawdę były pokazami technologii i tylko dlatego ludzie to dobrze zapamiętali. Fabuła była słaba. Tymczasem mamy rok 2025 i każde studio jest w stanie zrobić dobrą grę, mają gotowe narzędzia. Co zaoferował Alyx oprócz tego że był to produkt pod kupowanie gogli VR od Steam? Skok na kasę i tak samo będzie w tym
@Azurusek: No tylko większość studiów tak się składa, że jednak nie robi dobrych gier ( ͡°͜ʖ͡°). Valve ma tą przewagę, że może trochę bardziej zaryzykować bo ma pieniądze i gra ma być bardziej reklamą niż się idealnie finansowo spinać. Nie uważam, aby HL miały słabą fabułę, ale to już pewnie kwestia indywidualna, dla mnie samo uniwersum i klimat robiły robotę. Co zaś do pokazu
@Azurusek mam z 10 gier na vr i tylko Alyx ukończyłem więcej niż raz, nie mówiąc już o chorej ilości ogranych modów które przewyższją jakością niektóre gry
@Medonix: Tak, specjalnie zrobiono tę grę jak najlepiej i tylko pod VR aby sprzedać Steam vr. Powiedz mi jakie dobre gry wyszły na vr po fakcie wyjścia alyx i nie są to gry typu beat saber czy jakieś zręcznościówki dla dzieci oraz nie są to gry już wydane które otrzymały tryb vr np. resident evil village, tylko kompletne gry AAA zrobione pod VR.
#halflife #halflife3 #steam #gry #pcmasterrace
źródło: temp_file4008361622198243173
Pobierz