Wpis z mikrobloga

Jak ogarnąć problem tak dużej ilości pożytecznych idiotów? Rosyjska pralnia mózgów sterowana przez około-konfederackie miernoty i ruskie boty, działa na tyle dobrze, że moja własna matka (~60 lat) naprawdę wierzy, że to nie nasza wojna, że Ukraina tak naprawdę jest naszym wrogiem oraz że wiele sabotaży zostały dokonanych przez ukraińskie służby specjalne. Ta propaganda zatruwa serca ludzi i jest bardzo niebezpieczna. Wprowadzenie cenzury to będzie strzał w stopę, ponieważ władze będą używać cenzury arbitralnie i będzie to fatalne w skutkach, co pokazała nam już historia wielu państw, w których cenzura odgrywała większą rolę. Cenzura odpada.

Myślę, że fajnie by było gdyby "ktoś" ( ͡° ͜ʖ ͡°) znający się na rzeczy, ktoś wybitny w montowaniu filmów, chociażby na YouTube, zrzeszył wokół siebie większą ilość ludzi i za pomocą jakiejś platformy crowdfundingowej zebrał fundusze na prowadzenie działalności mającej za zadanie odtrucie serc naszych ludzi i po prostu... mówienie prawdy, jakkolwiek piękna, czy bolesna, by ona nie była. I to w umiejętny, ładnie opakowany sposób. Tylko nie wiem, czy jest wśród nas ktoś taki, kto ma jaja jak king kong i żeby to zrobił (szybko znajdzie się na celowniku FSB, będzie wyszydzany publicznie, może nawet dojść do próby fizycznej eliminacji).

Wykop to dziwne medium, ale cieszę się, że pro-rosyjskie ciągotki spotykają się tutaj ze stanowczą odpowiedzią ze strony reszty internautów. Osoby podzielające poglądy pro-polskie oraz pro-ukraińskie stanowią tutaj na szczęście większość, ale mam wrażenie, że to też może za jakiś czas ulec zmianie. Zatruli ludzi na TikToku, Facebooku i YouTube, zatrują też na Wykopie, jest to jedynie kwestia czasu (jeżeli nie zaczniemy działać).

Zapraszam do dyskusji.

#rosja #wojna #ukraina
seventh_gate - Jak ogarnąć problem tak dużej ilości pożytecznych idiotów? Rosyjska pr...

źródło: putin

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@seventh_gate: Europa nie potrzebuje cenzury, Europa potrzebuje farm trolli - Poważnie. Mają je Chiny, r0sja czy nawet USA. Potrzebujemy aparatu propagandy pozytywnej bo Europa jest i będzie najlepszym miejscem do życia dla szarego człowieka. Ostatnio UE przegoniła Chiny pod względem PKB - i nikt o tym nie mówi! Zakrętki na butelki pokonały futurystyczne miasta i bloki zapadające się średnio raz na tydzień. Umysły niezbyt rozgarniętych Mariuszy zdobywa się propagandą a
  • Odpowiedz
@seventh_gate: dobrze gadasz tylko że jaki masz na to pomysł by to szybko rozwiazać? Ruscy wiedzieli ze militarnie i technlogicznie im zachód odjedzie dlatego kładli taki nacisk na propagandę. Od lat działają tam instytucje które szkolą oraz planują działania na kolejne dni/miesiace/lata/dekady u nas niestety ten temat olano i widać tego efekt. Tam gdzie ruskim brakuje czołgów to zastępują to dywersją i rozbiciu wewnetrzym przy użyciu propagandy wiec trzeba sobie
  • Odpowiedz
@seventh_gate: Kreml ma więcej kasy, a patrząc na to że u nas połowa ludzi dobrowolnie głosuje na postsowiecką hołotę, to taka inicjatywa szybko zostanie zajechana przez naszych rodaków.
Konfederaci już teraz klaskają jajami na jakikolwiek skrawek informacji który można przypisać Ukraińcom.
PiS zrobi to samo i jest gotów powielać anty ukraińską propagandę by odebrać konfie kilka % poparcia i finalnie zaorać ten kraj, byle by wrócić do koryta.
  • Odpowiedz
wierzy, że to nie nasza wojna

@seventh_gate: bo w sumie to nie nasza wojna. Jeśli tak bardzo chcesz się angażować, to możesz walczyć jako cudzoziemiec w ukraińskiej armii.

Tak, wiem, jestem ruską onucą, ruskim agentem albo ruskim botem.
  • Odpowiedz
@seventh_gate millenialsi powinni przyjac do wiadomosci, ze obok filtrow w routerze dla dzieci trzeba jeszcze starej i staremu u nich tez czarna liste stron zrobic i spokoj bedzie. Dla ich dobra.
  • Odpowiedz
@Marsu335: chcąc, czy nie chcąc życie przenosi się do internetu, więc podzielam Twoje zdanie. Farmy trolli, propaganda pozytywna, czy jakikolwiek inaczej to nie nazwać, to nieodłączna część internetu, kolejny zasób, o który trzeba walczyć i go rozwijać. Najtrudniejsza kwestią jest jednak dobrze to, aby przekonać do tego europejskich decydentów...
  • Odpowiedz
Myślę, że fajnie by było gdyby "ktoś" ( ͡° ͜ʖ ͡°) znający się na rzeczy, ktoś wybitny w montowaniu filmów, chociażby na YouTube, zrzeszył wokół siebie większą ilość ludzi i za pomocą jakiejś platformy crowdfundingowej zebrał fundusze na prowadzenie działalności mającej za zadanie odtrucie serc naszych ludzi i po prostu... mówienie prawdy, jakkolwiek piękna, czy bolesna, by ona nie była.

@seventh_gate: I do kogo ten kontent
  • Odpowiedz