Aktywne Wpisy

#gdansk #bmw #motoryzacja #opony #samochody
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją

Moc90 +29
#gielda wzialem sobie kredycik na 100k i kupilem za to rope XD raz sie szyje

Hej mirki, 21 listopada mam egzamin pisemy do uprawnień bez ograniczeń do kierownia i projektowania, aplikacje Izby mam opanowaą w pełni jeśli chodzi o pytania na część pisemną. Jakieś opracowania sobie jeszcze czytam. Ale chciałem się doradzić. Rozmawiałem z jedną osobą i mi mówiła, że pisemny to nie ma się co przejmować bo wypisz wymaluj dają te same pytania co mają na aplikacji swojej? Chciałbym tutaj poznawać waszą opinie czy faktycznie tak jest czy może bylibyście skłonni polecić jakieś aplikacje lub inne opracowania, które mogę byc pomocne do pisemnego również.
Pytanie też mam dt. części ustnej. Tutaj jest 550 pytań na aplikacji izby - które sobie opracowuje, czy jakieś z nich zdarza się w formie zamkniętej w części pisemnej?
Bo jeśli na cześć pisemną wystarczyłoby to co w aplikacji to okej, mam opanowane w czesci pisemnej. Ale jednak wole sie duzo lepiej przygotować niż sama aplikacja, bo odczuwam, że to potrzebne do pisemnego. Dajcie znacie jakie wasze doświadczenia. To mój pierwszy egzamin w izbie wiec nic nie wiem. Z gory dzieki za pomoc
Ustny - wg mnie bez sensu jest nauka jakichś opracowań, pytań. Trzeba się sprawnie poruszać a aktach prawnych, normach, najlepiej samemu opracować spisy treści (poza KC, który jest po prostu słabo uporządkowany). Poza tym jakieś pytania z praktyki budowlanej są i tutaj to taka loteria. Im więcej wiesz
Trzymają się sztywno 6/8 pytań zdanych czy coś naciągają albo jak widzą że się jest praktykiem to przychylniej patrzą?
Bo izba ma tych pytań około 713 w mojej specjAlizacj a tamte aplikacje mają około 5000
@magawek: Ja korzystałem z tych aplikacji.
Wpierw ten pisemny zdam jak go zdam to wtedy ogień 2 tygodnie ustnych zadań.
Już dzisiaj mi dwie osoby tez powiedziały że aplikacja izby się pokrywa w 90-100 procentów z tym co jest na egzaminie. Wiec mam nadzieję że tak też będzie tym razem.