Wpis z mikrobloga

#uprawnieniabudowlane #inzynieria #budownictwo #elektrotechnika

Hej mirki, 21 listopada mam egzamin pisemy do uprawnień bez ograniczeń do kierownia i projektowania, aplikacje Izby mam opanowaą w pełni jeśli chodzi o pytania na część pisemną. Jakieś opracowania sobie jeszcze czytam. Ale chciałem się doradzić. Rozmawiałem z jedną osobą i mi mówiła, że pisemny to nie ma się co przejmować bo wypisz wymaluj dają te same pytania co mają na aplikacji swojej? Chciałbym tutaj poznawać waszą opinie czy faktycznie tak jest czy może bylibyście skłonni polecić jakieś aplikacje lub inne opracowania, które mogę byc pomocne do pisemnego również.
Pytanie też mam dt. części ustnej. Tutaj jest 550 pytań na aplikacji izby - które sobie opracowuje, czy jakieś z nich zdarza się w formie zamkniętej w części pisemnej?
Bo jeśli na cześć pisemną wystarczyłoby to co w aplikacji to okej, mam opanowane w czesci pisemnej. Ale jednak wole sie duzo lepiej przygotować niż sama aplikacja, bo odczuwam, że to potrzebne do pisemnego. Dajcie znacie jakie wasze doświadczenia. To mój pierwszy egzamin w izbie wiec nic nie wiem. Z gory dzieki za pomoc
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@magawek: Pisemny - pokrycie 90-95% pytań, maks dwa pytania mnie zaskoczyły (nie żeby na minus) na jednym egzaminie, na drugim chyba jedno.

Ustny - wg mnie bez sensu jest nauka jakichś opracowań, pytań. Trzeba się sprawnie poruszać a aktach prawnych, normach, najlepiej samemu opracować spisy treści (poza KC, który jest po prostu słabo uporządkowany). Poza tym jakieś pytania z praktyki budowlanej są i tutaj to taka loteria. Im więcej wiesz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Flavius_Claudius_Iulianus pisemne w takim razie wydają się easy do zdania jak przerobilo się pytania z aplikacji izby i załóżmy z aplikacji uprawnienia budowlane. A komisja jak podchodzi do ustnego?
Trzymają się sztywno 6/8 pytań zdanych czy coś naciągają albo jak widzą że się jest praktykiem to przychylniej patrzą?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Flavius_Claudius_Iulianus I jeszcze jedno pokrycie 90 -95 procent to chodzi ci o aplikacje izby czy aplikacje z tych stron od uprawnień budowlanych?
Bo izba ma tych pytań około 713 w mojej specjAlizacj a tamte aplikacje mają około 5000
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Flavius_Claudius_Iulianus no ja będę w malopolskiej izbie która ma różne opinie.
Wpierw ten pisemny zdam jak go zdam to wtedy ogień 2 tygodnie ustnych zadań.
Już dzisiaj mi dwie osoby tez powiedziały że aplikacja izby się pokrywa w 90-100 procentów z tym co jest na egzaminie. Wiec mam nadzieję że tak też będzie tym razem.
  • Odpowiedz