Wpis z mikrobloga

• 199
@PetalMindXd: Ty widzisz przejście dla pieszych i wyłączoną z ruchu ulicę, a doświadczony kierowca widzi darmowy parking. Musisz poszerzyć swoje horyzonty, wtedy mniej rzeczy będzie cię dziwić.
  • Odpowiedz
  • 7
@panDocent: @ignorancie @meister_chlepka tldr co do zamknięcia ulicy.

Miasto zgodziło się na budowę wieżowca pod warunkiem, że w ramach budowy zostanie stworzona ulica która jest przedłużeniem ulicy Waliców, którą miał przekazać miastu, taki wkład deweloperucha w tkankę urbanistyczną w zamian za zajęcie kwadratu zabudowy w centrum, fajna sprawa.

Mbank powołał spółkę celową. Zbankrutował ją i przejął
  • Odpowiedz
@TheTostu: Nie boisz się, że podając prawdziwe dane osobowe narażasz się na kłopoty? Patusów nie brakuje, a jak ktoś w jakiś sposób Cię skojarzy i dostanie paręset zł mandatu to różnie się to może skończyć (np. potajemne uprzykrzanie życia czy porysowanie auta). Bo sam myślałem, by się tam zarejestrować, ale póki co w/w obawy mnie przed tym powstrzymują.
  • Odpowiedz
  • 1
@buntowniczaczupakabra: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie treść zgłoszenia wygląda tak:

Dzień dobry, w dniu (...) byłem świadkiem wykroczenia kierowcy pojazdu o nr. rejestracyjnym (...) w okolicy adresu (...). Pojazd był zaparkowany w odległości mniejszej niż 10 m od przejścia dla pieszych (art. 49. 1.2 prd).

W załączeniu znajduje się zgłoszenie oraz zdjęcia w pliku zip. Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia, wynikającej z art. 233 kk.
TheTostu - @buntowniczaczupakabra: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie tr...

źródło: images(49)

Pobierz
  • Odpowiedz