Wpis z mikrobloga

Ostatnio ktoś tu wrzucał, jak i na YT wyświetla mi się reportaż z panem Bogdanem z TVN Turbo. Zawsze jak czytam w internecie na YT czy to FB komentarze na temat tego pana to wszyscy piszą, że biedy dziadek i by mu dać spokój aby mógł sobie tymi złomami jeździć. Pan Bogdan jest znany z tego iż jeździ pojazdem nie sprawnym techniczne. Każdy komentarz, że to miły dziadzio akurat na żywo gościa nigdy nie widziałem i nie spotkałem ale znam masę ludzi która go widziała i z nim rozmawiała za kamerą to już nie taki miły dziadzio tylko gość, który by chciał wszystko za darmo, zawsze jak wpadał na zloty starych aut z automatu leciał do organizatorów, że mają mu dać nagrodę, generalnie gość, jeździł autem które nie miało przeglądu jak i OC. Często też czytam by zrobić zbiórkę na dobry egzemplarz. Tylko właśnie Wartburga na KR dostał za darmo i co? Doprowadził do takiego stanu iż to auto nie miało prawa się poruszać i na szczęście od czerwca gdy go złapała policja i jechało na lawecie już od tego czasu nie pojawia się na ulicach. Generalnie kilka lat temu byłem na premierze filmu „Najbrzydszy Samochód Świata" i miałem przyjemność rozmawiać z reżyserem. Tak auto na kołach dojechało do Niemiec ale sam reżyser mówił wprost, że auto nie miało przeglądu. W Polsce miał kilka kontroli policji spisywali i go puszczali dalej w Niemczech wzięli lawetę w razie kontroli i jak by tamtejsza policja nie puściła to auto na lawetę o dziwo tak nie mieli żadnej kontroli. Nawet tam była scena, że chcieli podnieść auto i tego nie zrobili bo by się złamało. Generalnie nie rozumiem fenomenu robienia z tego gościa celebryty. To jest chory człowiek który powinien być pod czyjąś opieką, a nie jeździć autem bez świateł w środku nocy na drodze ekspresowej, generalnie gość jeszcze notorycznie w tym aucie oddawał mocz i ponoć mocno to czuć jak się zbliżało do tego złomu. Gość na działce ma jeszcze więcej tych wartburgów na szczęście również są nie jezdne i raczej nie będą. Sam jeżdżę autami z demoludów tylko dla mnie najważniejsze jest to by były w pełni sprawne technicznie. Oczywiście sa auta które wyglądają jak złom tak zwane patyny ale zwykle to są auta sprawne tylko z wyglądem trupa na kołach.

#samochody #motoryzacja
Lardor - Ostatnio ktoś tu wrzucał, jak i na YT wyświetla mi się reportaż z panem Bogd...

źródło: temp_file9172392867795515469

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
Oczywiście kiedyś też sam osławiony złą sławą ex Mirek i sam Wykop Face we własnej osobie czyli naczelny kuc wykopu Axelio, sam nagłaśniał, by gargamelowi zrobić zbiórkę na remont xd ale cóż od Oskarka nie ma co logiki oczekiwać zresztą i tak sam by grosza nie dał
Lardor - Oczywiście kiedyś też sam osławiony złą sławą ex Mirek i sam Wykop Face we w...

źródło: temp_file8881379823688693093

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lardor: widzę wartburga, pierwsze moje skojarzenie to Gargamel z Marek ( ͡° ͜ʖ ͡°) pod jego domem na chodniku stoją chyba 3, na podwórku ma ich więcej. Miejska legenda mówi, że kiedyś wygrał w konkursie samochód to go sprzedał i kupił więcej wartburgów
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@o__0 na działce ma lub miał ich kilka naście, nawet na filmie „najbrzydszy samochód świata " była scena. Ponoć kilka wartburgów mu ukradli i kilka podpalili jak dobrze pamiętam. Miał też kilka ciekawych sztuk jak Wartburg 1000 z lat 60
Lardor - @o__0 na działce ma lub miał ich kilka naście, nawet na filmie „najbrzydszy ...

źródło: temp_file6324552353937523692

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lardor: Ludzie cieszący się z gargamela to hipokryci. Z jednej strony cieszą się, że "miły" dziadzio jedzie starym autem ale tobie zabraniają wjazdu do SCT twoim starym autem bo jesteś fe.

Druga sprawa, że chłop nie umie utrzymywać tych aut i zamordował wiele rzadkich i starych egzemplarzy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@SzubiDubiDu w dodatku jeszcze im się nie podoba jak jeżdżę tymi autami sprawnymi technicznie ale do gargamela który ma auto niesprawne, bez świateł, przeglądu i OC to już dobrze fajnie niech jeździ niech go polskie państwo przestanie prześladować. Nigdy nie zrozumiem jak można bronić kogoś kto powoduję zagrożenie w ruchu lądowym i nie widzieć nic w tym złego i jeszcze to bronić. Auto może wyglądać jak trup ale niech ma sprawne
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@SzubiDubiDu no i jeszcze rozwala mnie argument by zrobić mu zbiórkę na kolejny ładny egzemplarz z którego zrobi złom. Naprawdę niech lepiej rokujące egzemplarze trafiają w ręce miłośników którzy zachowają te auta w dobrym stanie.
  • Odpowiedz
@Lardor: bo to jest brak zdolności przewidywania zdarzeń, myślą że skoro dziad jeździ 20km/h to nic się nie stanie.

A wystarczy że dziad nie zahamuje przed skrzyżowaniem. CIężarówka w niego się strzeli, urwie drążek kierowniczy w ciężarówce, ciężarówka mimowolnie skręci w prawo i skasuje ich stojących na przystanku
  • Odpowiedz
@Lardor: Ja generalnie nie wiem, dlaczego te auta mimo kontroli były puszczane. Z ciekawości w robocie sprawdziłem te auta w cepiku i od minimum dwóch lat nie dość, że nie mają badań technicznych, to jeszcze mają zatrzymane dowody rejestracyjne, co w ogóle je wyklucza z legalnego ruchu drogowego.

Niestety, ale większość dziadków pokroju gargamela żyje w swoim świecie, gdzie jak taki podjedzie takim trupem na SKP, to dla niego to
  • Odpowiedz
wszyscy piszą, że biedy dziadek i by mu dać spokój aby mógł sobie tymi złomami jeździć.

@Lardor: Nie, nie powinni absolutnie dawać mu spokoju. Przecież to auto jest ruiną zagrażającą nie dość, że sobie to jeszcze innym na drogach.
  • Odpowiedz