Aktywne Wpisy

MonazoPL +79
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
Bunch +641
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

czy da sie takie ściany uratować?
czy jak pojade je jakimś gruntem to zwiąże do dna calość i bedzie mi trzymać kolejne warstwy już prawidłowo?
chce zrobić wszystko, żeby tego nie drapać bo faktura ścian i jej wykonczenie jest super zrobione. tzn malarze zrobili to naprawde profi tylko produkt nie dowiózł a beckersa jako farbe wybrałem niestety i chyba ktoś niedoczytał na opakowaniu ze wymagane jest takie combo jak grunt + primer + farba od beckersa
help. musze to odmalować przed świętami
#remontujzwykopem #dajsrubokret #malowanie #beckers #dawajmario
Edit możesz nawet użyć zwykłego żółtego bluedolphina. Ona tak naprawdę jeszcze lżej trzyma. Możesz też użyć taśmy washi, też delikatna
Teoretycznie jest wymagane przez producentów by użyć jednej marki ale w praktyce wystarczy, że gładź była jakaś badziewna albo coś nie doschło albo źle odpylone i d--a. Miałem tak w pracy. Ile bym tego gruntu nie nałożył to gładź dosłownie płatami odłaziła sama od siebie. Musisz bardzo ostrożnie nakładać grunt lub nową farbę a potem solidnie odczekać aż wyschnie bo inaczej jak nasiąknie to możliwe, że stara powłoka się
@Endrius: a przyszło Ci do głowy, że tego gruntu nakładałeś za dużo? Albo za krótko czekałeś?
ale w praktyce masz dawać taką jaką zaleca producent. Bo o ile nie jesteś chemikiem, raczej nie masz pojęcia co oni tam wsadzili i jak ze sobą reaguje.
no nic, zamęczę jutro typa na infolinii Beckersa :D
Przyszło i to nie to. Czekałem tyle co pisał producent i jak nie działało to dłużej a i tak nic z tego nie wyszło. Poza tym producent farby kazał tylko zagruntować gruntem akrylowym bodajże, nie podawał specyficznej marki.
Brak odpylenia powierzchni i brak gruntu i takie są właśnie tego efekty.
Możesz spróbować przyjechać w miejscach gdzie ma być naklejona tasma gruntem i poczekać 24h do wyschnięcia i próbować, i trzeba pamiętać że taśmę ściąga się odrazu jak robisz odcine między ścianą a sufitem.