Wpis z mikrobloga

#prawojazdy #pierwszapomoc #praktyki
Pytanko zapisuje sie na praktyki (teoretyczny zdany za pierwszym jako samouk bez żadnych zajęć)
Czy musze iść na pierwsza pomoc? czy jak skłamie że byłem to mi uznają? jest to w pkk? ktoś miał podobnie? po prostu mi sie nie chce tam siedziec 4 godzin i tak znam pierwsza pomoc 😂
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PolskiOski2137: Ale gdzie chcesz skłamać? To osk potwierdza, że uczestniczyłeś w zajęciach, jeśli się z nimi ze wszystkiego rozliczysz, to dopiero odblokowują Twoje pkk - zajęcia z pierwszej pomocy odbywają się w szkole jazdy.
Będą tu pewnie niektóre wykopki pisać, że oni tego nie mieli, że podpisali tylko papier, no spoko.
Już jeden medialny przypadek był, gdzie ludzie stracili posiadane już uprawnienia właśnie z powodu sfałszowanych dokumentów w osk i
  • Odpowiedz
@PolskiOski2137: nie dam sobie uciąć ręki, ale wydaje mi się, że nie, przecież wyjeżdżone godziny też Ci nie przepadają. Jeśli rezygnujesz z kursu w jednym ośrodku, musisz odebrać swoją dokumentację, głównie kartę przeprowadzonych zajęć, więc i informacja o odbytym kursie pierwszej pomocy również powinna się tam znaleźć.
  • Odpowiedz
@PolskiOski2137:

Czy musze iść na pierwsza pomoc? czy jak skłamie że byłem to mi uznają? jest to w pkk? ktoś miał podobnie? po prostu mi sie nie chce tam siedziec 4 godzin i tak znam pierwsza pomoc 😂

xD pierwszą pomoc podbija ratownik pieczatką z nazwiskiem i numerem prawa wykonywania zawodu ( ͡° ͜ʖ ͡°) na karcie zajęć
  • Odpowiedz